Καμία λύση στο Κυπριακό πέραν των ορισθέντων από το Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, επαναλαμβάνει ο Π.Μαρινάκης: Πρωτοστατήσαμε για να φτάσουμε σε τριμερή

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Αθήνα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό δήλωσε πως είναι πολύ θετική εξέλιξη την οποία την καλωσορίζουμε.

«Πρωτοστατήσαμε για να φτάσουμε στο σημείο να ξεκινήσουν αυτές οι συζητήσεις. Η Ελλάδα ανέπτυξε διαύλους με τον ΟΗΕ. Συνέβαλε και στο καλό κλίμα διαλόγου με την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία λύση πέραν από όσα έχουν οριστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε.

Επίσης, μετά από σχετική ερώτηση διέψευσε δημοσιεύματα περί κατάτμησης των θαλασσίων πάρκων και χωροθέτησής τους μόνο εντός των χωρικών υδάτων μας.

«Τα θαλάσσια πάρκα δεν θα γίνουν με γεωπολιτικά αλλά με καθαρά περιβαλλοντικά κριτήρια. Είναι δεδομένο ότι διατηρούμε το δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Εμπαιγμός κατοχικού Τατάρ: Δέχεται ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη υπό τον Γκουτέρες, αλλά «καμία συζήτηση χωρίς κυριαρχική ισότητα και διεθνή αναγνώριση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: