Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της Εθνικής Φρουράς για όσο υφίσταται η τουρκική κατοχή, διαμηνύει ο υπουργός Αμυνας

Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, Λευκωσία, Κύπρος. PIO Stavros Ioannides




Για όσο υφίσταται η παράνομη τουρκική κατοχή θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της Εθνικής Φρουράς, είπε ο υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας την Τρίτη, στις δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Γιάννης Κεφαλογιάννης, είπε στις δικές του δηλώσεις ότι η απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.

Ειδικότερα, μιλώντας μετά το τέλος της σημερινής παρέλασης, ο κ. Πάλμας είπε ότι σήμερα τιμούμε τη μνήμη και την αποφασιστικότητα όσων διαχρονικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία και την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.

«Συμπληρώνονται φέτος 64 χρόνια από την ίδρυση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους, 64 συνεχούς αγώνα για διατήρηση της ασφάλειας και επίτευξης προόδου και ευημερίας της πατρίδας μας και του λαού μας», συνέχισε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι «με περηφάνια και συγκίνηση διαπιστώσαμε σήμερα το υψηλό ηθικό και το ακμαίο αγωνιστικό φρόνημα των συμμετεχόντων».

«Στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι για όσο υφίσταται η παράνομη τουρκική κατοχή θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην άμυνά μας, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την αποτρεπτική ισχύ της Εθνικής Φρουράς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, συνεχάρη τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους ΣΥΟΠ και τους οπλίτες για την «άρτια παρέλαση», ενώ ευχαρίστησε και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας για την παρουσία του.

Με τη σειρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι σήμερα τιμούμε την 64η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η θυσία των πεσόντων για την ελευθερία του έθνους αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, η οποία θέτει την ηθική της σφραγίδα για την ολοκλήρωση του ιερού κυπριακού αγώνα».

«Η απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο», υπογράμμισε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι μια τέτοια λύση δεν μπορεί παρά να είναι στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, πάντα στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

«Ελλάδα και Κύπρος μοιράζονται τον ίδιο αξιακό κώδικα. Αποτελούν πυλώνες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσουν στον ίδιο σκοπό. Εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε την επίλυση που επιζητούν Ελλάδα και Κύπρος. Εύχομαι ένα μέλλον γεμάτο ευημερία και πρόοδο για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Ευχαριστώ τον συνάδελφο Υπουργό κ. Πάλμα για την εξαιρετική φιλοξενία και τη συνεργασία που έχουμε διαχρονικά», κατέληξε.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Μήνυμα Μακρόν στον Χριστοδουλίδη: «Γνωρίζετε ότι μπορείτε να βασίζεστε στη συνεχή στήριξη της Γαλλίας για λύση του Κυπριακού στη βάση του ΣΑ του ΟΗΕ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: