Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Κύπρο: Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ‒ Χαιρετισμός της στρατιωτικής παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της 64ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. // President of the Republic of Cyprus ‒ Salute of the 1st October military parade Strovolos, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic of Cyprus, Mr Niκos Christodoulides, accompanied by the President of the Hellenic Republic, Ms Katerina Sakellaropoulou, receives the salute of the military parade on the occasion of Cyprus Independence Day.




Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το πρωί της Τρίτης, χαιρετίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Όπως είπε, η σημερινή μέρα είναι «μέρα μνήμης, τιμής και περηφάνειας για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να έχουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι τέτοιες μέρες «οφείλουμε να κάνουμε και την ανασκόπηση μας και να πούμε ότι αυτή η Δημοκρατία, δυστυχώς, ειδικότερα, στα πρώτα χρόνια δημιουργίας της δεν αγαπήθηκε όσο έπρεπε να αγαπηθεί». Στην πορεία, πρόσθεσε, καταλάβαμε όλοι μας τη σημασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο», τόνισε.

Όπως είπε, στο εσωτερικό αυτό επιτυγχάνεται με το να εκσυγχρονίζουμε το κράτος μας συνεχώς, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Σε διεθνές επίπεδο, αυτό καθίσταται εφικτό με το να ενισχύουμε το αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είμαι περήφανος για τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Είμαι περήφανος για την Εθνική μας Φρουρά. Μια Εθνική Φρουρά που συνεχίζουμε να την ενισχύουμε, όχι μόνο γιατί υπάρχει τουρκική κατοχή, και η αποτρεπτική ισχύς της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να ενισχύεται, αλλά και γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, για να μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο της, ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή» θα πρέπει να ενισχύεται συνεχώς, ανέφερε, σημειώνοντας ότι αυτό συνδέεται και με την ενίσχυση του αποτυπώματος της χώρας, όπως φάνηκε και μέσα από πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχήθηκε «Χρόνια πολλά σε όλους».

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κατάθεση στεφάνων από Προέδρους Δημοκρατίας Κύπρου και Ελλάδας στα Φυλακισμένα Μνήματα για την επέτειο της Ανεξαρτησίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: