Ημέρα εθνικού πένθους η Παρασκευή για τον θάνατο του «αδελφού» του και αρχηγού της Χαμάς, Χανίγιε, κήρυξε ο συντετριμμένος Ερντογάν

FILE PHOTO Iranian women hold pictures of Hamas late political leader Ismail Haniyeh during his funeral procession in Tehran, Iran, 01 August 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγιε κηρύχθηκε στην Τουρκία η αυριανή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και η αυριανή συμπίπτει με την κηδεία και ταφή του Ισμαήλ Χανίγιε στο Κατάρ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει:

«Προκειμένου να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό αγώνα και την αλληλεγγύη μας προς τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, κηρύχθηκε μονοήμερο εθνικό πένθος αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου, λόγω του μαρτυρικού θανάτου του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε.

»Μνημονεύω τον Ισμαήλ Χανίγιε και όλους τους Παλαιστίνιους μάρτυρες με ευλάβεια, και τόσο εκ μέρους μου όσο και εκ μέρους του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον παλαιστινιακό λαό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Γ. Μανδαλίδη
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Με εκρηκτικό μηχανισμό, (όχι με πύραυλο), δολοφονήθηκε ο Ισμαήλ Χανίγιε: Είχε τοποθετηθεί στον ξενώνα που διέμενε ο ηγέτης της Χαμάς πριν από δύο μήνες!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: