Νέο πρωτοποριακό σύστημα αεράμυνας “Iron Beam” με λέιζερ από το Ισραήλ: Ανακοινώθηκαν δύο αγοραστές, χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των χωρών!!! Λέτε;

FILE PHOTO: Israeli Defence Minister Yoav Galant addressing Israeli soldiers preparing the scenario of a ground maneuvre near the Gaza border, 19 October 2023. EPA/ABIR SULTAN




Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Israel Hayom δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ του Aharon Lapidot, το οποίο παρουσιάζει τις εξελίξεις στην αμυντική τεχνολογία».

Τίτλος: «Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν στην κατοχή τους το επαναστατικό σύστημα αναχαίτισης πυραύλων με lazer της εταιρείας Rafael έως το 2025»
Υπότιτλος: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rafael προαναγγέλλει το σύστημα Iron Beam

Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα κάτωθι: 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας αμυντικού εξοπλισμού Rafael, Yoav Turgeman, αποκάλυψε την Τρίτη στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση του Farnborough στη Μεγάλη Βρετανία ότι το πρωτοποριακό της σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με τεχνολογία lazer, Iron Beam, θα διατεθεί προς επιχειρησιακή χρήση από τις ΙΕΔ μέχρι το 2025.

«Πριν δύο χρόνια επιτύχαμε μια παγκόσμια πρωτιά, αναχαιτίζοντας επιτυχώς στόχο σε μια απόσταση άνευ προηγουμένου, κάνοντας χρήση τεχνολογίας lazer», προσέθεσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Yuval Steinitz, υπογραμμίζοντας τις μοναδικές δυνατότητες του συστήματος. (…)

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης δύο νέους αγοραστές για τον πύραυλο cruise μεγάλου βεληνεκούς Ice Breaker, ο οποίος διαθέτει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σε σχέση με το βάρος του και σε σύγκριση με άλλα, παρόμοια μοντέλα.

  • Οι χώρες που παρήγγειλαν το νέο σύστημα δεν ανακοινώθηκαν… Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δείξει ενδιαφέρον για πολεμικό υλικό από το Ισραήλ.

Ο κ. Turgeman εξήρε επιπλέον την εξαιρετική απόδοση των πυραύλων Python 4 και 5 της εταιρείας στην αντιμετώπιση UAV και πυραύλων cruise, ιδίως κατά την πρόσφατη ιρανική επίθεση. (…) Η Rafael αναπτύσσει επίσης τον Skysonic, έναν υπερηχητικό αναχαιτιστή,  σχεδιασμένο να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες απειλές υπερηχητικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τους Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της εταιρείας, τα κορυφαία της συστήματα, Iron Dome και David’s Sling, έχουν «ξεπεράσει κάθε προσδοκία».

«Το Iron Dome είναι το πλέον αποτελεσματικό σύστημα στον κόσμο στην κατηγορία του, ενώ το David’s Sling έχει επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες αναχαιτίσεων σε μεγάλη εμβέλεια», δήλωσε ο κ. Turgeman. (…)

ΠΗΓΗ: Israel Hayom, Aharon Lapidot – IDF to possess Rafael’s breakthrough laser missile interceptor by 2025 – Rafael CEO announces “Iron Beam” system, showcases advancements in defense technology

Χάσαμε πολύ; Χάσαμε λίγο; Τι στο καλό έγινε τελικά με το ιταλικό ερευνητικό Ievoli Relume; Τα ερωτήματα για τους χειρισμούς που έγιναν για την αποκλιμάκωση στην Κάσο… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: