Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ για τον 4ο τελικό των πλέι οφ: Ερυθρόλευκο φινάλε ή για το 2-2 και παράταση τίτλου [video]

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Λούκα Βιντόζα (Α) και ο παίκτης του Ολυμπιακού Τόμας Γουόκαπ (Δ) διεκδικούν την μπάλα, κατά τη διάρκεια του 3ου αγώνα του τελικού των playoff του πρωταθλήματος της Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ,τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (12/6, 21:15, ΕΡΤ3) στο φαληρικό στάδιο τον Παναθηναϊκό στον 4ο τελικότης Basket League και με νίκη θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση όλα θα κριθούν την Παρασκευή (14/6) στο ΟΑΚΑ.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Game 4 και με τη σειρά να βρίσκεται στο 2-1 υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0, καθώς μετά το “break” στο ΟΑΚΑ με 89-84 στον πρώτο τελικό, επικράτησε και στο ΣΕΦ με 92-86 στο Game 2.

Την περασμένη Δευτέρα (10/6), ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, αντέδρασε επικρατώντας με 83-76 στο ΟΑΚΑ στον τρίτο τελικό της σειράς, μένοντας ζωντανός στη μάχη του τίτλου.




Αυτή τη φορά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους να κάνουν το 3-1 και να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας για τρίτη διαδοχική σεζόν και 15η φορά στην ιστορία τους. Aν το πετύχουν αυτό θα κατακτήσουν και τους τρεις εγχώριους τίτλους, δηλαδή το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έχοντας ήδη στην κατοχή του τον φετινό τίτλο της Euroleague, θέλει να κάνει το “break” στον Πειραιά και να πάρει πίσω αυτό που του άνηκε στην έναρξη της σειράς των τελικών, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας και να έχει την ευκαιρία, μέσα στο ΟΑΚΑ, να διεκδικήσει σε έναν 5ο και τελευταίο τελικό το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Οι Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης θα διευθύνουν τον 4ο τελικό των πλέι οφ της Basket League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι δύο πρώτοι, Παπαπέτρου και Θεονάς, είχαν σφυρίξει και στον 1ο τελικό, όταν ο Ολυμπιακός έκανε το “break” στο ΟΑΚΑ και το 1-0 στη σειρά. Ο Μαγκλογιάννης ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών του τρίτου τελικού, στο ΟΑΚΑ, όπου οι “πράσινοι” μείωσαν σε 2-1 τη σειρά.

    • Game 1: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-89
    • Game 2: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 92-86
    • Game 3: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76
    • Game 4: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 12/06, 21:15
    • Game 5: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 14/06, 21:15 * αν χρειαστεί

Γιαννακόπουλος: «Τόσο πολύ με φοβάστε πια;»

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε μέσω story στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που δημιουργούν αντιπαραθέσεις μεταξύ των «αιωνίων».

Όσο για την αυριανή (12/6) παρουσία του στο ΣΕΦ, τη στιγμή «που δεν δίνει το παρών στους τελικούς που διεξάγονται στην έδρα της ομάδας του» όπως είχε επισημάνει στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ αναρωτήθηκε… «Τόσο πολύ με φοβάστε πια;». Τι έγραψε ο κ. Γιαννακόπουλος:

«Σας καλέσαμε και όχι υποδείξαμε, όπως ακριβώς κάναμε μέσω του κ. Μπαφέ σήμερα στην ΕΟΚ. Ευγένεια εμείς, αντιπαράθεση πάλι εσείς.

Εγώ σέβομαι την μνήμη του Πατέρα μου και επιλέγω να μείνω σπίτι να δω τον αγώνα. Όχι βέβαια ότι σας πέφτει λόγος για το πού επιλέγω ή όχι να πάω. Αυτά στις Φιλιππινέζες σας. Γιατί είναι πρόκληση να θέλω να έρθω να δω τον αγώνα; Τα δικά μου χρήματα, ενέργεια και ό,τι άλλο επενδύω έχουν λιγότερη αξία από τα δικά σας (έτσι σας έμαθαν);

Κι εν τέλει, αφού θα μας κερδίσετε λέτε εντός παρκέ και ο κόσμος σας θα είναι όπως πάντα κόσμιος, τι σας κόφτει εάν έρθω εγώ;

Τόσο πολύ με φοβάστε πια;

ΥΓ. Το να ζητάω να μην με βρίζετε επί 40 λεπτά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή τιμωρία πώς είναι ακριβώς πρόκληση; Τρία χρόνια στο ΣΕΦ με όποιον και να παίζετε, εμένα βρίζετε και δεν έχει βρεθεί ένας να το σταματήσει, είτε από εσάς είτε με τιμωρίες. Τώρα δηλαδή που ζητάω το αυτονόητο, σας χαλάει; Γαύροι… απλά».

Πηγή: ertsport, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελικοί της τοξικότητας: Επανάληψη της κλήρωσης των διαιτητών για τον αγώνα του ΣΕΦ ζητά ο Παναθηναϊκός, για «οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης» μιλά ο Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: