Αδιανόητος, ασύλληπτος, εξωπραγματικός: Mε νέο ρεκόρ αγώνων (δύο φορές) ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό κι έστειλε μήνυμα για τους Ολυμπιακούς [βίντεο]

epa11398591 (L-R) Mattia Furlani of Italy, Miltiadis Tentoglou of Greece, and Simon Ehammer of Switzerland after the men’s Long Jump Final during the European Athletics Championship, in Rome, Italy, 08 June 2024. EPA, EMILIANO GRILLOTTI




Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση (κανείς αθλητής δεν το έχει πετύχει στο παρελθόν), διατήρησε ο Μίλτος Τεντόγλου, σε μία βραδιά που δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο η κυριαρχία του.

Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης και «πετώντας» στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8,65 μέτρα «κλείδωσε» την πρώτη θέση του βάθρου, σημειώνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για εφέτος, ρεκόρ αγώνων, αλλά και ατομικό ρεκόρ (8,60μ.).

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις του με το… καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49!).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στο πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας (8,66μ. από το 2007). Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το καταρρίψει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τη δεύτερη θέση με 8,38μ. κατέλαβε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, ενώ στην τρίτη με 8,31μ. βρέθηκε ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ.




Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής στίβου όλων των εποχών έκανε για άλλη μία φορά αδιανόητα πράγματα και πήρε το χρυσό κάνοντας δύο φορές ρεκόρ αγώνων με 8.65μ.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ευρώπης.

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο άθλημα και έστειλε μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Έλληνας άλτης άνοιξε τον αγώνα με επίδοση στα 8,42 μέτρα, όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού στην τρίτη του προσπάθεια, πέταξε στα 8,49 μέτρα, παρόλο που πάτησε πολύ πίσω από την βαλβίδα.

Στο ενδιάμεσο είχε κάνει μία άκυρη προσπάθεια.




Αυτό δεν εμπόδισε τον Τεντόγλου από το να κάνει δεύτερη κορυφαία φετινή επίδοση μέσα σε λίγη ώρα.




Ο Έλληνας πρωταθλητής στο Τέταρτο άλμα έκανε 8.45 παραμένοντας στην πρώτη θέση.




Στο πέμπτο απογειώθηκε στα 8.65 σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων.

Το τελευταίο άλμα έγινε μέσα σε αποθέωση από όλο το Στάδιο κα΄θως έιχε κλειδώσει η πρώτη θέση και ο Μίλτος Τεντόγλου ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνωνμε 8.65 που είχε πετύχει λίγη ώρα πριν. Η συγκεκριμένη επίδοση έιναι ατομικό ρεκόρ του Έλληνα πρωταθλητή και απέχει μόλις ένα εκατοστό από το Πανελληνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα.

  • Τεντόγλου: Η… κατάρα, τα «κτήνη» και το Παρίσι

Λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης, ο Μίλτος Τεντόγλου χαρακτήρισε… κατάρα τα δύο τελευταία άλματά του στα 8,65μ., που δεν του επέτρεψαν να «σπάσει» το πανελλήνιο ρεκόρ, εστίασε στον «καλύτερο τελικό μήκους που έχει γίνει», ενώ μίλησε και για τα «κτήνη» με τα οποία πάλεψε απόψε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου στην κάμερα της ΕΡΤ:




«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος. Προσπάθησα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι κατάρα που έκανα δύο φορές 8,65μ.».

Για τις συνθήκες του τελικού: «Ήταν πολύ καλός αγώνας, Βοήθησε το κλίμα και ο διάδρομος. Είμαι πιο καλός στα σκληρά στάδια. Το ταρτάν είναι φανταστικό».

Για το εάν αυτός ήταν ο καλύτερος τελικός σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Είναι κτήνη οι αθλητές. Όλοι τους είναι φανταστικοί. Ο Φουρλάνι είναι τρομερός».

Για το εάν είναι κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ των 8,86μ: «Είναι πολύ μακριά, αλλά το πλησίασα λίγο παραπάνω. Δεν γίνονται αυτές οι επιδόσεις για πλάκα, είναι ασύλληπτα πράγματα».




Για το εάν θα το πανηγυρίσει περισσότερα από τα άλλα δύο χρυσά που έχει στον ευρωπαϊκό ανοικτό στίβο: «Θα το ευχαριστηθώ πιο πολύ από τα άλλα μετάλλια».

Για τον στόχο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και πιστεύω σε έναν αγώνα καλύτερο από αυτόν. Θα είμαι καλά στο Παρίσι, γιατί πάει καλά όλη η χρονιά φέτος».

Με προπονητή τον θρυλικό Καρλ Λιούις, ο Χίντσλιφ έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που κέρδισε τα 100μ. στο NCAA

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: