Η Νέα Υόρκη ηγείται των ΗΠΑ με την έναρξη του προγράμματος εκπτώσεων ενέργειας για το σπίτι στις εγκαταστάσεις της Andromeda: Ιδρυτής και πρόεδρος της είναι ο Γιάννης Καλαφάτης

L-R: Stephan Andreatos, President and Chairman of the Board, ACI; David Nidus, Esq., Executive Director, ACI; Andriana Vamvakas, CFE, President, Andromeda Advantage; Maria Pierrakeas-Kalafatis; John Podesta, White House Senior Advisor; Donovan Richards, Queens Borough President; Julie Won; City Councilwoman District 26; John Kalafatis, founder of ACI, and CEO, Andromeda Advantage; Shana McCormick, Executive Director, The Skyline Charitable Foundation. Photo: Thanassis Karageorgiou




Η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, που προσφέρει χρηματοδότηση με έκπτωση ενέργειας για το σπίτι, διαθέσιμη πλέον μέσω του προγράμματος EmPower+ της πολιτείας.

Και πρωταγωνιστική θέση έχουν ένας Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και οι επιχειρήσεις του. Είναι δε σημαντικό ότι στα γραφεία του βρέθηκαν η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, βουλευτές και άλλοι πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Η έναρξη αυτού του προγράμματος ανακοινώθηκε στις 30 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της πρωτοβουλίας Andromeda Community Initiative (ACI) στο Long Island City.

Ο ομογενής επιχειρηματίας Γιάννης Καλαφάτης είναι ο ιδρυτής της ACI και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Andromeda Advantage.

Η Κυβερνήτης Kathy Hochul, ένωσε τις δυνάμεις της με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm, τον Ανώτερο Σύμβουλο του Λευκού Οίκου ομογενή John Podesta, τον επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας, γερουσιαστή Chuck Schumer και άλλους αξιωματούχους στα γραφεία του ACI, για να γιορτάσουν την έναρξη της αρχικής φάσης του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) αναφορικά με τις εκπτώσεις του προγράμματος οικιακής ηλεκτροδότησης και συσκευών (HEAR).

Αυτό το πρόγραμμα παρέχει σε ιδιοκτήτες σπιτιών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έως και 14 χιλιάδες δολάρια για αναβαθμίσεις σπιτιών φιλικές προς το κλίμα, όπως μόνωση και αντλίες θερμότητας.

Ο ACI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) που προσφέρει προγράμματα ανάπτυξης εργατικού δυναμικού και κατάρτιση που σχετίζεται με την εργασία και προετοιμάζει τους μαθητές για επικερδή απασχόληση στον κλάδο των κατασκευών και της αποκατάστασης κτιρίων.

Το Entry-Level Workers in Energy Efficient and Clean Technology Initiative της ACI προσφέρει δωρεάν, πρακτική εκπαίδευση που εξοπλίζει άτομα χαμηλού ή μη εισοδήματος με τις δεξιότητες που απαιτούνται για ανταμοιβή σταδιοδρομίας στην κατασκευή καθαρής ενέργειας και χρηματοδοτείται εν μέρει από την State Energy Research της Νέας Υόρκης και Αναπτυξιακή Αρχή (NYSERDA).

L-R: Doreen M. Harris, President and CEO of NYSERDA; Julie Won; City Councilwoman District 26; Donovan Richards, Queens Borough President; Governor Kathy Hochul; Jennifer Granholm, United States Secretary of Energy; John Podesta, White House Senior Advisor; Yoselin Genao Estrella, Executive Director of Neighborhood Housing Services of Queens. – Photo: Thanassis Karageorgiou

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: