Το Χόλιγουντ βρίσκεται για τα καλά πλέον στη Ελλάδα: Η μεγάλη επένδυση του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Γιάννη Καλαφάτη

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιάννης Καλαφάτης (δεύτερος από δεξιά). Διακρίνονται επίσης: ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, η Διευθύνουσα σύμβουλος Μarketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, και η Βασιλική Διαγουμά, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας ΕΚΟΜΕ. Φωτογραφία Hellenic DNA




Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες -Βίντεο : Hellenic DNA

Ο Γιάννης Καλαφάτης, Γενικός Διευθυντής της York Studios από την Νέα Υόρκη, μιλά στο συνέδριο Money Show: «Πολλές οι χολυγουντιανές παραγωγές που γυρίστηκαν αλλά και θα γυριστούν στο μέλλον στην Ελλάδα και κυρίως στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρειο Ελλάδα».

Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε… Χόλιγουντ και ο Γιάννης Καλαφάτης, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας θα βρίσκεται πίσω από την εμβληματική επένδυση των 6 κινηματογραφικών studio στη Θεσσαλονίκη.

Η επένδυση πρόκειται να αναπτυχθεί στην έκταση με τις παλαιές σιταποθήκες Κορδογιάννη, που έχει αγοράσει ήδη η εταιρεία. Η εταιρεία «Βασιλικά Θέρμης» συνδέεται με την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών και studios Nu Boyana Hellenic.

Τόσο η εταιρεία «Βασιλικά Θέρμης» όσο και η Nu Boyana Hellenic ανήκουν στον επιχειρηματία Γιάννη Καλαφάτη και τον συνεταίρο του Γιαρίβ Λερνέρ.

Ο τελευταίος ελέγχει τη Millennium Media, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες ταινιών του Χόλιγουντ. Οι δύο άνδρες έχουν αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ και τη Βουλγαρία, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει παραγωγές στην Ελλάδα.

Έχουν επενδυθεί ήδη 8 εκατομμύρια στη Θεσσαλονίκη ενώ με βάση το επενδυτικό σχέδιο προβλέπεται να δαπανηθούν άλλα 30 εκατομμύρια σε κτιριακές υποδομές και περί τα 10 εκατομμύρια σε τεχνικό εξοπλισμό.

Επιπλέον η εταιρεία θα αναπτύξει γραφεία και εγκαταστάσεις post production και στην Αθήνα και ειδικότερα σε περιοχή πλησίον του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου έχει αποκτήσει ήδη ακίνητο.

328365883 1364534974364992 3375713992439121808 n 1
Money Show 2023 – Photo: Hellenic DNA

Η συζήτηση για το πόσο συντελούν οι οπτικοακουστικές παραγωγές στην τουριστική προβολή μίας περιοχής, διοργανώθηκε από την αντιπεριφέρεια Τουρισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συντονιστή της συζήτησης τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρο Θάνο, ο οποίος με την σειρά του είπε πως οι παραγωγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα άφησαν άμεσο όφελος 88 εκατ. ευρώ στην Βόρεια Ελλάδα.

Ήμασταν η πρώτη περιφέρεια συνέχισε που δημιούργησε Film Office 2018. Για να μπορέσει να μπει η περιφέρεια κινηματογραφικά στον χάρτη των παραγωγών χρειαζόταν ένα γραφείο διασύνδεσης της αγοράς με τους επενδυτές, μία σοβαρή αντιμετώπιση στο κομμάτι των αδειοδοτήσεων και η ανάδραση της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος μας είναι να αποτελέσουν κεντρικό hub στη χώρα για να προσελκύσουμε οπτικοακουστικές παραγωγές», υπογράμμισε.

Στο πάνελ ήταν ακόμη η διευθύνουσα σύμβουλος του Μarketing Greece, Ιωάννα Δρέττα και η Βασιλική Διαγουμά, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας του ΕΚΟΜΕ.

IMG 5961
Money Show 2023 – Photo: Hellenic DNA

Το Money Show πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο του Hellenic DNA με τον κ. Καλαφάτη Γενικό Διευθυντή της York Studios από την Νέα Υόρκη, να μιλά αποκλειστικά στην κάμερα μας για το μέλλον των κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Στην συνέντευξη και ο Aλέξανδρος Θάνος, Τομεάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: