Αυξημένο φέτος το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα




Τις ιδιαιτέρως αισιόδοξες προβλέψεις Ελλήνων και ξένων τουριστικών πρακτόρων για τη θετική πορεία της τουριστικής βιομηχανίας φέτος στην Ελλάδα, προβάλλει ο Alkman Granitsas σε ανταπόκριση από την Αθήνα στην έντυπη έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Greeks See Ray of Hope in Tourist Bookings» (σελ. Α11).

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι βάσει των πρόωρων κρατήσεων κυρίως από βρετανικά και γερμανικά πρακτορεία, η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα αναμένεται φέτος αρκετά αυξημένη- τουλάχιστον κατά ένα εκατομμύριο αφίξεις περισσότερες σε σχέση με τα 17 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφτηκαν πέρυσι τη χώρα μας.

Οι επιπλέον τουρίστες θα αποφέρουν επιπρόσθετο τουριστικό εισόδημα ύψους € 1δις, σύμφωνα με ειδικούς στον τουρισμό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως βίαιες διαδηλώσεις και μικρής κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτές που έπληξαν φέτος την Αθήνα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του τουριστικού τομέα, το δέλεαρ είναι οι χαμηλότερες τιμές και η σχετική απουσία αρνητικών ειδήσεων για την Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324156204578274754260573488.html?mod=googlenews_wsj

Συντάκτες: Λ. Κοζάρης, Χ. Παπαδημητρίου, Θ. Ραυτοπούλου, Χ. Σκανδάλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: