Οι Τούρκοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο 10 χιλιάδες φορές το 2022: Σφοδρή καταγγελία του Γερουσιαστή Πολ στην Ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας




“Το 2022 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο περισσότερες από 10.000 φορές”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο γερουσιαστής Ράντ Πόλ, από το βήμα της Γερουσίας στην προσπάθεια του να πετύχει την ακύρωση της συμφωνίας προμήθειας της Τουρκίας μα αμερικανικά μαχητικά F-16.

Τόνισε τα εξής:

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε την εχθρική του ρητορική απειλώντας ότι θα πλήξει την Αθήνα με πυραυλικά κτυπήματα και ισχυρίστηκε ότι θα εισέβαλε ξαφνικά μια νύχτα -αυτό ακούγεται σαν ασταθής ταραχή ενός ηγέτη που δεν αξίζει να έχει τα πιο προηγμένα μαχητικά μας.

Χτυπά το τύμπανα για πόλεμο με έναν άλλο συμμάχο του ΝΑΤΟ και τους στέλνουμε τα όπλα μας;. Οι δηλώσεις τους μοιάζουν περισσότερο με βομβιστικές απειλές από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας παρά με σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πραγματικά ότι η παροχή περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία θα αλλάξει τη συμπεριφορά της; Στην πραγματικότητα, η απόρριψή τους ήταν η μόνη ευκαιρία να τροποποιηθεί η συμπεριφορά τους.

Πρόσθεσε τα εξής:

Το quid pro quo για την επέκταση του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος της επιβράβευσης του πιο ντροπιαστικού μέλους της συμμαχίας. Ο Ερντογάν επαινεί ανοιχτά τη Χαμάς, αλλά εμείς παίζουμε πραγματική πολιτική εδώ επειδή θέλουμε τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ. Και αν η Τουρκία δώσει χρήματα στη Χαμάς, θα κάνουμε τα στραβά μάτια. Αυτό για μένα είναι ένα quid pro quo που δεν αξίζει να το πάρεις. Τι θα κάνουν την επόμενη φορά που θέλουν κάτι, απλώς θα συμπεριφέρονται σαν κακός σύμμαχος και θα κρατούν κάτι που χρειαζόμαστε για να πάρουν κάτι που θέλουν;

Σημειώνουμε ότι δυστυχώς, παρά την προσπάθεια του γερουσιαστή, απορρίφθηκε -όπως αναμενόταν άλλωστε- το «ψήφισμα μη έγκρισης» των F-16 που κατέθεσε στη Γερουσία. Η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία θα προχωρήσει κανονικά, εκτός εάν επαναλάβει τις προκλήσεις της εναντίον της Ελλάδας.

Καταπέλτης κατά της Αγκυρας και «μπλόκο» από τον Γερουσιαστή Ραντ Πολ στην πώληση των F-16: «Ποιος θα είναι ο επόμενος εκβιασμός της Αγκυρας;»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: