Ο Μπλίνκεν έφτασε στο Ισραήλ, τα παίζει όλα για όλα: Θέλει να πιέσει για να παραταθεί η ανακωχή με τη Χαμάς και να διανεμηθεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια

epa11001066 US Secretary of State Antony Blinken delivers a concluding statement after the NATO-Ukraine Council on the 2nd and last day of the Foreign Ministers’ Council in the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, 29 November 2023. EPA, OLIVIER MATTHYS




Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφθασε μετά τα μεσάνυχτα στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με ηγέτες του Ισραήλ για την ενδεχόμενη παράταση της ανακωχής με τη Χαμάς και τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για την τρίτη περιοδεία στην Εγγύς Ανατολή —και την έκτη επίσκεψή του στο Ισραήλ— που ξεκινά ο κ. Μπλίνκεν αφότου ξέσπασε ο πόλεμος την 7η Οκτωβρίου, με έναυσμα την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, την πλέον πολύνεκρη από καταβολής εβραϊκού κράτους το 1948.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι η εκεχειρία στη Γάζα μπορεί να παραταθεί, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στους δημοσιογράφους.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι η εκεχειρία μπορεί να παραταθεί”, δήλωσε η Τόμας-Γκρίνφιλντ.

“Όλα είναι στα χέρια της Χαμάς. Οι Ισραηλινοί έχουν πει ότι εάν (η Χαμάς) συνεχίσει να απελευθερώνει 10 ομήρους την ημέρα, αυτοί θα παρατείνουν κατά μια μέρα. Επομένως, (όλα) είναι πράγματι στα χέρια της. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα γι αυτό και εργαζόμαστε εντατικά για να παραταθεί η συμφωνία”, πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Τελ Αβίβ, Israel
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέα Υόρκη, United Nations

Αφέθηκε ελεύθερος και Αμερικανός πολίτης: Επίσης υπήκοοι από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ταϊλάνδη, έναντι 30 Παλαιστινίων (γυναικών και παιδιών)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: