Συνελήφθη «πρύτανης» παράνομου πανεπιστημίου των κατεχομένων στενός φίλος του Ερντογάν, όπως και ο ιδιοκτήτης: Έκλεψε το ταμείο

FILE PHOTO: Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την παράνομη άφιξη του στην κατεχόμενη Κύπρο. Αριστερά το τσιράκι του, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία από το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων




Ο «πρύτανης» του «πανεπιστημίου» Ada Κent Üniversitesi στα Κατεχόμενα συνελήφθη  μαζί με τον βοηθό του με την κατηγορία ότι έκλεψαν τα δίδακτρα των φοιτητών του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Αβρούπα».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα γράφει ότι πρόκειται για τον 38χρονο Οϊτούν Σοζούντογρου από την πόλη Γκιρέσουν της Τουρκίας, ο οποίος είναι γνωστός για τις στενές του σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφέρεται ότι ο «πρύτανης» φέρεται να έκλεψε 21 χιλιάδες δολάρια και παραδέχτηκε ενοχή στο «επαρχιακό δικαστήριο» κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπου οδηγήθηκε μαζί με τον βοηθό του. Το παράνομο πανεπιστήμιο  είναι ιδιοκτησίας του Ταλίπ Εμίρογλου, επιχειρηματία από την Γκιρέσουν, ο οποίος είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τον Ερντογάν.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα κατεχόμενα μετατρέπονται σε «πανεπιστημιακή χωματερή» μέρα με τη μέρα (23 παράνομα πανεπιστήμια παρέχουν αυτήν τη στιγμή ενεργή εκπαίδευση), ενώ, όπως σημειώνει, παρατηρείται η ίδρυση ενός «πανεπιστημίου» σε κάθε «5όροφο κτίριο» τα τελευταία 10 χρόνια.

Είναι προβληματική η ποιότητα της εκπαίδευσης σε αυτά τα «πανεπιστήμια πολυκατοικία», που σχεδόν όλα, εκτός από 1-2, άνοιξαν τουρκικές κεφαλαιουχικές ομάδες προσκείμενες στον Ερντογάν, ενώ αυτά τα «πανεπιστήμια» δεν έχουν μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις και είναι εγκατεστημένα σε πολυκατοικίες, αλλά και το ακαδημαϊκό τους προσωπικό είναι χαμηλής ποιότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από (ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΤΒ/ΗΦ)
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Πύλα την Πέμπτη ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ, Λακρουά: Την Τετάρτη συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: