Θεοδώρα Τζάκρη, για τους φίλους τα μνημονιακά Louboutin είναι καλύτερα: Μπερδεύει τον Ιώβ με τον Ιωνά, αλλά κατέχει την τέχνη της αποθέωσης των αρχηγών [video]

File Photo: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίστηκε στη κεντρική πολιτική σκηνή ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2004, επανεκλεγόμενη με το ίδιο κόμμα, το 2007, το 2009, και το 2012.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 ήταν υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 11 Νοεμβρίου 2013 ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας ανεξάρτητη βουλευτής.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η κυρία Τζάκρη εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα στην περιφέρεια Πέλλας, εξελέγη. Επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 επανεξελέγη στην Πέλλα. Ανανέωσε τη βουλευτική της θητεία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους ορίστηκε κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος.

Η κυρία Τζάκρη έχει συζητηθεί κατά καιρούς πολύ στις πολιτικές και παραπολιτικές στήλες των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών.

  • Είναι το μοναδικό μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου που έχει ψηφίσει όλα ανεξαιρέτως τα μνημόνια.
  • Διακρίνεται για την αφοσίωσή της στον εκάστοτε αρχηγό του κόμματος με το οποίο έχει εκλεγεί.
  • Ξεχωρίζει για το κομψό αλλά και ακριβό της ντύσιμο. Από παπούτσια έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα διάσημα Christian Louboutin με αναρίθμητες αναφορές στην μηχανή αναζήτησης της Google.




Επανερχόμαστε όμως στα βασικά και στη στήριξη του εκάστοτε αρχηγού, σε υπέρτατο βαθμό.

Το νέο επεισόδιο περιλαμβάνει τη δήλωση που έκανε σήμερα Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι «Η υπομονή του Κασσελάκη ξεπερνά και την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους».

Προφανώς το γεγονός ότι μπέρδεψε τον Ιώβ με τον Ιωνά, έχει σχετική σημασία και όχι απόλυτη.

Κατά τα λοιπά, η κυρία Τζάκρη χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό κεφάλαιο» που «δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «δεν είναι χαλαρός πρόεδρος, είναι ορμητικός αλλά ταυτόχρονα σώφρων και προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Προφανώς, το δεν έχει προηγούμενο συμπεριλαμβάνει εκτός από τους κυρίους Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο που «υπηρέτησε» στο παρελθόν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενη επίσης, στο τελεσίγραφο που διατύπωσε ο κ. Κασσελάκης προς την εσωκομματική του αντιπολίτευση προχώρησε σε διασταλτική ερμηνεία:

«Ο πρόεδρος απηύθυνε συγκεκριμένη πρόσκληση για την ανάληψη ευθύνης. Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη για να γίνουν τομεάρχες, όχι μόνο σε αυτούς που τον συμπαθούν. Ήταν λιγοτέρες από 10 οι αρνήσεις που εισέπραξε».

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα τους βγάλει από τα ψηφοδέλτια. Περιέγραψε μια γενική αρχή. Η αξιολόγηση γίνεται από το σύνολο την κοινωνία, τα μέλη, τα όργανα».

Και στο τέλος, το… στρογγύλεψε απαντώντας για το ενδεχόμενο διαγραφών: «δΔεν ξέρω να σας το πω, δεν είναι στις προθέσεις του. Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα «ως εδώ». Προσωπική μου άποψη είναι οτι είναι μια προσωπική αναστάτωση και λίγο παρακάτω θα τα βρούμε διατηρώντας ο καθένας τις απόψεις τους».

Και η ζωή συνεχίζεται…

HJ

Αμετανόητο το ΑΚΕΛ: Έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, στο όνομα της Αριστεράς – Διοργανώνει συνέδριο με αρχηγούς κομμάτων από τα κατεχόμενα, χωρίς καν εισαγωγικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: