Αμετανόητο το ΑΚΕΛ: Έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, στο όνομα της Αριστεράς – Διοργανώνει συνέδριο με αρχηγούς κομμάτων από τα κατεχόμενα, χωρίς καν εισαγωγικά

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Φωτογραφία από τον ιστότοπο του κόμματος




Επιμένει, αμετανόητο, το ΑΚΕΛ και ουσιαστικά αναγνωρίζει το ψευδοκράτος στο… όνομα της Αριστεράς.

Χωρίς καν ούτε εισαγωγικά, ούτε έναν αστερίσκο αθωώνει τα «αριστερά» κόμματα των κατεχομένων μιλώντας απλώς για «αρχηγούς κομμάτων και από τις δύο κοινότητες, μέλη συνδικάτων, κινημάτων, οργανώσεων» που θα λάβουν μέρος στο 5ο ετήσιο συνέδριο Αριστερά και Κυπριακό.

Με τον τρόπο αυτό προφανώς επιχειρεί να εμφανίσει τον εαυτό του και την… αριστερά ως αμέτοχη στη διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος, παρά το γεγονός ότι συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στη νομή της εξουσίας στη μεγαλόνησο έχοντας εκλέξει ακόμη και πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που ανήρτησε το ΚΥΠΕ 

«Αρχηγοί κομμάτων και από τις δύο κοινότητες, μέλη συνδικάτων, κινημάτων, οργανώσεων αλλά και ανεξάρτητα πρόσωπα και αναλυτές, θα δώσουν τις απόψεις και σκέψεις τους κατά το 5ο Ετήσιο Συνέδριο «Η Αριστερά και το Κυπριακό», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αριστερά στο θέμα της επιδίωξης λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, μεταξύ 8:30 και 17:30, στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται, βασικές αφετηρίες όλων των συνεδρίων «Η Αριστερά και το Κυπριακό» από το 2016 που έγινε το πρώτο, «ήταν και παραμένει η ανεπιφύλακτη επιδίωξη της ειρήνης στο νησί και η επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».

«Με την πεποίθηση ότι η Αριστερά οφείλει και μπορεί να ανατρέψει την επικίνδυνη αυτή πορεία, το θέμα του φετινού 5ου Ετήσιου Συνεδρίου έχει τον τίτλο “Κοινή Δράση από την κυπριακή Αριστερά”, εστιαζόμενο κυρίως στις δυνατότητες συνεργασίας και κοινής δράσης από την Αριστερά για την επίτευξη και διασφάλιση μιας βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού», αναφέρεται.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Ερχιουρμάν, τον Τάκη Χατζηδημητρίου, και άλλες 29 ομιλίες.»

Είναι σαφές ότι οι ιδεοληψίες και η αποποίηση των ευθυνών οδηγούν σε στρεβλώσεις και παραχάραξη της ιστορίας της Κύπρου και φυσικά δεν οδηγούν σε λύση. 

Δεν υπάρχει αριστερή ή δεξιά λύση στο Κυπριακό, υπάρχει μόνον εθνική λύση. 

HJ

Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την επίτευξη συναντίληψης για την Πύλα-Σταθερά υπέρ του ορισμού απεσταλμένου ΟΗΕ για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: