Τα παιδιά στη Ρωσία μαθαίνουν πόλεμο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πούτιν από το νηπιαγωγείο-Πως να σκάβεις χαράκωμα, να ρίχνεις χειροβομβίδα, πυρομαχικά [videos]

FILE PHOTO: Πυροσβέστες σε κατοικία που επλήγη από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις. ΕPA, OLEG PETRASYUK




Στα ρωσικά σχολεία από τον Ειρηνικό έως τη Μαύρη Θάλασσα, τα παιδιά του νηπιαγωγείου φορούν στολές και συμμετέχουν σε δοκιμασίες πορείας: τα μεγαλύτερα παιδιά διδάσκονται πώς να σκάβουν χαρακώματα, να ρίχνουν χειροβομβίδες και αληθινά πυρομαχικά.

Το CNN γράφει αυτό σε ένα μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπό του σχετικά με το πώς αλλάζει η εκπαίδευση στη χώρα.

Στα σχολεία σε όλη τη χώρα, η υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις δοξάζεται, δημιουργούνται «εθελοντικές λέσχες» εφήβων και το εθνικό πρόγραμμα σπουδών αλλάζει για να δώσει έμφαση στην υπεράσπιση της πατρίδας, σχολιάζει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός: με λίγα λόγια, τα παιδιά της Ρωσίας προετοιμάζονται για πόλεμο

Ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κραβτσόφ δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν περίπου 10.000 λεγόμενες «στρατιωτικο-πατριωτικές» λέσχες σε ρωσικά σχολεία και ινστιτούτα και ότι ένα τέταρτο εκατομμυρίου ανθρώπων συμμετέχουν σε αυτές.

Αυτοί οι σύλλογοι αποτελούν μέρος μιας πολύπλευρης προσπάθειας που περιλαμβάνει μια ριζική αναθεώρηση του προγράμματος σπουδών: Υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα για στρατιωτικές και πατριωτικές αξίες, ενώ τα ενημερωμένα εγχειρίδια ιστορίας τονίζουν τις ρωσικές στρατιωτικές αξίες.

Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που εισάγει ένα νέο υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία: «Βασικές αρχές της ασφάλειας και της άμυνας της πατρίδας».

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Παιδείας προώθησε μαθήματα στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που περιλαμβάνουν εκδρομές σε στρατιωτικές μονάδες, «στρατιωτικούς αθλητικούς αγώνες, συναντήσεις με στρατιωτικό προσωπικό και βετεράνους» και μαθήματα για drones.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Belgorod, Vyacheslav Gladkov, πρότεινε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με παιδιά προσχολικής ηλικίας σε τακτική βάση. Κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης στην πόλη Vologda, ένα παιδί χαιρέτησε και είπε σε έναν αξιωματούχο: “Σύντροφε διοικητή της παρέλασης! Η παρέλαση είναι έτοιμη. Είμαι η διοικητής Uliana Shumelova.” Παρόμοιες σκηνές επαναλήφθηκαν στη Σαχαλίνη, στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο Yeysk, στην Αζοφική Θάλασσα.
Κάποια παιδιά φαίνονται ενθουσιασμένα, άλλα αποπροσανατολισμένα. Στο Yeysk, ένα παιδί προσχολικής ηλικίας ηγήθηκε της πορείας των συνοριοφυλάκων, ενώ οι συνομήλικοί του φώναζαν: “Ένα, δύο, τρία. Αριστερά, αριστερά, αριστερά!”

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Από την Αλικαρνασσό βρήκε καταφύγιο στην Κω κι από κεί στην Ολλανδία: Η πρόσφυγας υποψήφια πρωθυπουργός και διάδοχος του Ρούτε, «ένα πίτμπουλ με ψηλοτάκουνα» [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: