Ο Πούτιν προδόθηκε κι «έφαγε» και τον στρατηγό «Αρμαγεδδώνα» ή «χασάπη της Συρίας» – πρώην επικεφαλής της εισβολής στην Ουκρανία [videos]

FILE PHOTO: Όταν ο Πούτιν είχε ακόμη εμπιστοσύνη στον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν και τον παρασημοφορούσε. Screenshot via YouTube@The New York Post/




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε τον Σεργκέι Σουροβίκιν, πρώην διοικητή των δυνάμεων εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, από την θέση του επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της χώρας, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η αποπομπή του Σουροβίκιν έγινε δυο μήνες μετά την ανταρσία της μισθοφορικής Wagner κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας οπότε εξαφανίστηκε από την κοινή θέα και ο Σουροβίκιν, ενώ κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι συμμετείχε ή, τουλάχιστον, ήταν σε γνώση της συνωμοσίας και έχει συλληφθεί ή βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Σουροβίκιν, γνωστός ως «Στρατηγός Αρμαγεδδώνας» ή «χασάπης της Συρίας» λόγω των ακραία βάρβαρων στρατιωτικών του στρατηγικών στην Τσετσενία  και τη Συρία, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την εκδήλωση της ανταρσίας της Wagner τον Ιούνιο, όταν και κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ήταν σε γνώση των σχεδίων του αρχηγού των μισθοφόρων,  Γιεβγκένι Πριγκόζιν .

Το πού βρίσκεται ο Σουροβίκιν παραμένει άγνωστο αφού για τελευταία φορά εθεάθη σε βίντεο να παροτρύνει τους μισθοφόρους της Wagner να παραιτηθούν κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς τη Μόσχα για να ανατρέψουν τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας στις 23-24 Ιουνίου.

 

Νωρίτερα αυτό το μήνα είχε αναφερθεί ότι ο Σουροβίκιν απομακρύνθηκε από τον ηγετικό του ρόλο στην πολεμική εκστρατεία της  Μόσχας κατά της Ουκρανίας και βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Χθες Τρίτη, το ρωσικό RBC ανέφερε ότι έχει πλέον καθαιρεθεί από το αξίωμα του επικεφαλής των  αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Ο Σουροβίκιν βρίσκεται σε «βραχυπρόθεσμη άδεια», ανέφερε το RBC επικαλούμενο ανώνυμη πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, και πρόσθεσε πως αντικαταστάθηκε «προσωρινά» από τον αναπληρωτή του, τον στρατηγό Βίκτορ Αφζάλοφ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Σουροβίκιν ήταν επικεφαλής των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων από τον Οκτώβριο του 2017.

Ο αρχισυντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού Ekho Moskvy, Αλεξέι Βενεντίκτοφ, ο οποίος έχει κάνει ρεπορτάζ στο παρελθόν για τον Σουροβίκιν, είπε χθες Τρίτη ότι η απόλυση έγινε με προεδρικό διάταγμα, αλλά δεν κατονόμασε τις πηγές του.

 

Με πληροφορίες από POLITICO/ The Moscow Times

Στο έδαφος της Ρωσίας ο πόλεμος: Καταρρίφθηκαν ουκρανικά drones στη Μόσχα – Τρεις νεκροί στη Μπέλγκοροντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: