Στο έδαφος της Ρωσίας ο πόλεμος: Καταρρίφθηκαν ουκρανικά drones στη Μόσχα – Τρεις νεκροί στη Μπέλγκοροντ [video]

FILE PHOTO: Army and municipal workers set up damaged Russian armored military vehicles that were seized by the Ukrainian army amid the Russian invasion, along Khreshchatyk Street in Kyiv (Kiev), Ukraine, 22 August 2023. EPA, SERGEY DOLZHENKO




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τις πρώτες πρωινές ώρες αποκρούστηκαν επιθέσεις τριών ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών-καμικάζι στη Μόσχα και στην περιφέρειά της.

Τα δύο από τα drones καταρρίφθηκαν και ένα συνετρίβη σε κτίριο υπό κατασκευή στο Σίτι της Μόσχας, συνοικία όπου υψώνονται ουρανοξύστες και έχουν την έδρα τους ιδιωτικές εταιρείες και κρατικοί φορείς, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Κατά της πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

 

Οι πτήσεις ανεστάλησαν για βραχύ χρονικό διάστημα στα τρία κυριότερα πολιτικά αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβα, το Νταμαντιένταβα και το Σερεμέτιαβα, καθώς και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.

Κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξαιτίας των επιδρομών ουκρανικών drones.

 

Ήταν η έκτη συνεχόμενη νύχτα ουκρανικών επιδρομών με UAVs στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ενθαρρύνει ούτε διευκολύνει επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας, επανέλαβε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τις ανακοινώσεις των ρωσικών αρχών.

Οι ουκρανικές επιδρομές με τηλεκατευθυνόμενα εναέρια και ναυτικά μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs και USVs) στη ρωσική επικράτεια έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ιδίως η Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, ρωσικές αεροπορικές βάσεις, καθώς και η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη του Ιουλίου την ικανοποίησή του που ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

 Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μπέλγκοροντ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στο σύνορο με την Ουκρανία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

“Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στο χωριό Λάβι, στην περιοχή Βαλούισκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσω drone όταν βρισκόταν κόσμος στον δρόμο”, έγραψε.

Σύμφωνα με το Reuters, που επίσης επικαλείται τον κυβερνήτη, το πλήγμα σημειώθηκε σε ένα θεραπευτήριο.

Με πληροφορίες από AFP, dpa, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Πάνω από 1.100 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στη Χαβάη μετά τις φωτιές: Τι λένε οι αρχές με βάση τον κατάλογο του FBI

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: