Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Ζάγκρεμπ: Αστυνομικός κλοιός γύρω από το ξενοδοχείο της ΑΕΚ – Τρίτη βράδυ ο πρώτος αγώνας [videos]

Ο παίκτης της ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα πανηγυρίζει ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το Ζάγκρεμπ, ακόμη και αστυνομικοί με πολιτικά κάνουν περιπολίες στην πόλη.

Το ξενοδοχείο Doubletree Hilton, όπου διαμένει η αποστολή της ΑΕΚ, είναι… περικυκλωμένο από την αστυνομία.

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει η ιστοσελίδα της καθημερινής εφημερίδας της Κροατίας “sportske novosti” για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας, από τη στιγμή της άφιξης της αποστολής της πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ελλάδας ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, που θα διεξαχθεί στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα.

«Η φράση “δρακόντεια μέτρα ασφαλείας” φαίνεται λίγη για να περιγράψει την έκταση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την αποστολή της ΑΕΚ στην Κροατία» αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «λίγο μετά το μεσημέρι, η αποστολή της ΑΕΚ προσγειώθηκε στο Ζάγκρεμπ.

Στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, η αστυνομία έκλεισε όλους τους δρόμους, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας που τους συνόδευσαν από το αεροδρόμιο Φράνιο Τούτζμαν στο ξενοδοχείο Doubletree Hilton για να αποτρέψουν οποιοδήποτε επεισόδιο, ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Το Ζάγκρεμπ είναι σε κατάσταση πολιορκίας».

Και συνεχίζει: «Το ίδιο το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από την αστυνομία για να αποφευχθούν νέα επεισόδια. Η Ντιναμό μας λέει ότι είναι σε συνεχή επαφή με την αστυνομία όσον αφορά τη διοργάνωση του αγώνα με την ΑΕΚ στο Μακσιμίρ. Το ματς με την ΑΕΚ είναι φυσικά υψηλού κινδύνου, οπότε η αστυνομία θα παρακολουθεί πολύ στενά όλα όσα συμβαίνουν. Γίνονται περιπολίες στην πολή, όχι μόνο από αστυνομικούς με στολή, αλλά υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά».

Η ώρα της ΑΕΚ

Η ώρα της ΑΕΚ έφτασε. Η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας ξεκινάει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στη σκιά του θανάτου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, αντιμετωπίζοντας τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μακσιμίρ».

Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου (21:00), η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει τον πρώτο λόγο, ενόψει της ρεβάνς της 19ης Αυγούστου στην OPAP Arena.

Η αποστολή ταξίδεψε το πρωί της Δευτέρας με πτήση τσάρτερ για το Ζάγκρεμπ χωρίς σημαντικές απουσίες. Επέστρεψε από τραυματισμό ο Ντομαγκόι Βίντα και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα, ενώ εκτός έμειναν οι ανέτοιμοι Γκατσίνοβιτς, Πόνσε.

Όσον αφορά την αντίπαλο της ΑΕΚ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης. Αδιαφιλονίκητη κυρίαρχος στην κροατική λίγκα, εφαρμόζει μοντέλο ανάδειξης και μεταπώλησης νέων ποδοσφαιριστών. Την περίοδο αυτή έχει παραχωρήσει αρκετούς από την εξαιρετική ομάδα της προηγούμενης πενταετίας (2018-2023), κατά την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και συμμετείχε δύο φορές σε ομίλους του Champions League και άλλες δύο σε ομίλους του Europa League. Από το 2007 και μέχρι σήμερα, έχει απουσιάσει μόνο δύο φορές από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εξακολουθεί, ωστόσο, να στηρίζεται σε «δικά της» παιδιά, όπως ο Λιβάκοβιτς, ο Σπίκιτς, ο Μπατούρινα και άλλοι που έχουν προωθηθεί από τις ακαδημίες της.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία).

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Ροστόφσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπούλατ, Μίσιτς, Σπίκιτς, Ιβάνουσετς, Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ζάγκρεμπ, Κροατία

Αλμέϊδα: Θα παίξουμε για την Ιστορία της AEK και για την οικογένεια του Μιχάλη * Yπό δρακόντεια μέτρα η αποστολή για Ζάγκρεμπ [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: