Οι Ευρωπαίοι αγκαλιάζουν την πρότασή μας, λέει το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου: Βελτιωμένο το προσχέδιο του Ε.Σ., στο νησί αξιωματούχος του ΟΗΕ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Φωτό: ΓΤΠ ΡΙΟ




Αναφορά σε ετοιμότητα της Ευρωαπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) να παίξει «ενεργό ρόλο» με «όλα τα κατάλληλα μέσα στη διάθεσή της» στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, περιέχει το νέο λεκτικό το οποίο κυκλοφόρησε στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων για την παράγραφο για την Κύπρο, στα συμπεράσματα για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο κρατικό ραδιόφωνο μίλησε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και συζήτησε επί του προσχεδίου.

Αν και ο κύριος Λετυμπιώτης απέφυγε να εκφράσει ικανοποίηση, καθώς όπως είπε πρόκειται περί προσχεδίου και η συζήτηση επ’ αυτού συνεχίζεται, τόνισε ότι «παρόλο που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη το Κυπριακό, εντούτοις έχει συμπεριληφθεί κατόπιν διαβημάτων στα οποία προέβη η Κυπριακή Κυβέρνηση”.

«Φαίνεται ότι η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη αγκαλιάζεται από τους ευρωπαίους εταίρους μας. Βλέπουμε τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας. Και αυτό έρχεται σε μία πολύ καλή χρονική συγκυρία αφού σε δύο εβδομάδες θα διεξαχθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία. Υπάρχει η προοπτική, αφού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα υπάρχει η ευκαιρία να συζητηθεί δια ζώσης η πρόταση για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ σε διμερείς επαφές, πιθανόν tτου κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος αν και ρωτήθηκε απέφυγε να τοποθετηθεί επί της απουσίας στις αναφορές του προσχεδίου, για διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό. Από την άλλη, παραδέχθηκε ότι υπάρχει βελτίωση του κειμένου, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την προσεχή άφιξη αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Mε τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αποτράπηκε η τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο: Θα κτυπούσαν Εβραίους στη Λεμεσό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: