Στο δόκανο της αστυνομίας δύο άτομα 45 και 46 ετών, για υπόθεση παράνομης μεταφοράς ατόμων στην Κύπρο

FILE PHOTO: Ψαρόβαρκα στην οποία στοιβάχτηκαν 110 παράνομοι μετανάστες, στο λιμάνι της Λεμεσού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Δύο άτομα ηλικίας 45 και 46 ετών συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης ατόμων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την άφιξη ακόμα 16 ατόμων με φουσκωτή βάρκα, η οποία έμπαζε νερά και τελικά βυθίστηκε.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη Λιμενική Αστυνομία στη στεριά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, παρέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου, 16 παράτυπους μετανάστες τους οποίους μετέφεραν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου. Η φουσκωτή βάρκα με τους 16 επιβαίνοντες είχε εντοπιστεί 11 περίπου ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο».

Προστίθεται ότι «κατά τη συνοδεία των παράτυπων μεταναστών από τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η μηχανή της βάρκας τους σταμάτησε να λειτουργεί ενώ παράλληλα έμπαζε νερά».

«Όλοι οι επιβαίνοντες στη βάρκα επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στην άκατο της Λιμενικής, ενώ η βάρκα τους τελικά βυθίστηκε αφού όπως φαινόταν, είχε υποστεί μετατροπές ενώ τα μπαλόνια της ήταν φθαρμένα και σχεδόν ξεφούσκωτα», σημειώνεται.

Όλοι οι αφιχθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας «προέκυψαν μαρτυρίες εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 45 και 46 ετών, που φαίνεται να ήταν οι οδηγοί της βάρκας, οι οποίοι συνελήφθησαν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σήμερα οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξήρε την προσήλωση της αρμενικής κοινότητας στην πρόοδο: Οι πόρτες του Προεδρικού είναι πάντα ανοικτές για σας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: