«’Εκαψε» τις ελπίδες ο Ερντογάν: Από την κατεχόμενη Κύπρο έστειλε απαίσια μηνύματα για το Αιγαίο και το αδούλωτο νησί… Η “βόμβα” που θα σκάσει στα χέρια του Μπάιντεν (video)

Following the welcoming at the occupied airport of Tymbou, Islamist President Erdoğan paid a visit to the Atatürk Monument in occupied Nicosia and laid a wreath. Photo via Turkish Presidency




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εκτέλεσε παράνομη «επίσκεψη» στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, απ’ όπου και επέλεξε να αποκαλυφθεί.

Εν μέσω ρητορικής δήθεν υπέρ της ειρήνης, απείλησε ευθέως την Ελλάδα και κατέκαψε όλες τις ελπίδες που είχαμε για την επίλυση του Κυπριακού.

Η κουβέντα του ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του προβλήματος της Κύπρου πρέπει να αναγνωριστεί το κατοχικό μόρφωμα του Ερσίν Τατάρ, ως … «ανεξάρτητο κράτος», τελειώνει κάθε προσπάθεια απ’ όπου και αν προέρχεται.

Ο Ερντογάν έκλεισε την πόρτα σε όλους όσους υποτίθεται ότι ακόμα ενδιαφέρονται: Από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), μέχρι την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες των γραφειοκρατών κηφήνων και το ανθελληνικό Λονδίνο.

Αναρωτήθηκα χθες, πως θα αντιδράσουν άραγε όλοι αυτοί… Μα δεν θα πουν τίποτα. Μπροστά στον Σουλτάνο σιωπούν, ιδιαίτερα ο άβουλος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

  • Ο πρόεδρος της ισλαμικής Τουρκίας, προσγείωσε ανώμαλα και τις γνωστές Ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία, που πάντα βρίσκουν το φταίξιμο στη Λευκωσία για τις αποτυχημένες προσπάθειες διευθέτησης του Κυπριακού μέσω της φιλοτουρκικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Τι θέλουν οι Ελίτ; Μα να υποχωρήσει και άλλο η ελληνική πλευρά και να δεχθεί τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας. Και ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις; Το είπε ξανά ο Ερντογάν και το τσιράκι του ο Ερσίν Τατάρ. Να αποδεχθούν η Αθήνα και η Λευκωσία τη διχοτομική «λύση» των δύο κρατών, και την αναγνώριση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξευτελίζει μονίμως τις Ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας και τις διαψεύδει. Αλλά δεν το βάζουν κάτω. Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ευθύνεται για όλα τα ναυάγια των όποιων προσπαθειών έγιναν. Σε λίγο θα ισχυριστούν ότι ευθύνεται και για το …προπατορικό αμάρτημα!!!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν επανεκλεγεί και ηγηθεί ξανά της Ελλάδας, δηλώνει δημόσια ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Καλά κάνει και ουδείς που ενδιαφέρεται για την ειρήνη θα τον κατακρίνει.

  • Αλλά θα είναι χαμένος κόπος. Το μήνυμα από την κατεχόμενη Λευκωσία αφορούσε βασικά τον κ. Μητσοτάκη. Ο Ερντογάν επιθυμεί να καταλάβει με ειρηνικά μέσα τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην Τουρκία. Διαφορετικά; Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, απείλησε την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ ενοχλητική η προσπάθεια των Δυτικών να μας παρουσιάσουν ένα άλλο Ερντογάν. Η απόφαση και του σημερινού προέδρου, του κ. Τζο Μπάιντεν, είναι να μείνει με νύχια και δόντια η Τουρκία στη Δύση, παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν το θέλει πια.

Έχει πάρει το δικό της ανεξάρτητο δρόμο, με στόχο να αρμέγει τους Δυτικούς και να εξυπηρετεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τους μουλάδες του Ιράν και άλλους αυταρχικούς.

Σήμερα θα επισκεφθεί τον κ. Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η ένταξη τη Σουηδίας στη Δυτική Συμμαχία, που σταματά η Τουρκία. Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Γενς Στόλντενμπεργκ συμφωνούν ότι πρέπει να παραδοθούν τα μαχητικά F-16 στην Τουρκία. Είναι μία κάκιστη απόφαση που δεν υλοποιείται επειδή αντιδρά το Κογκρέσο.

Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στον Τούρκο Σουλτάνο ότι αν άρει το βέτο για τη Σουηδία η Αμερική θα του πουλήσει τα F-16. Και για να υλοποιήσουν αυτή την απόφαση έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει.

  • Τηλεφωνούν και ενοχλούν τους νομοθέτες που αντιστέκονται. Με εντολή του κ. Μπάιντεν, τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης πιέζουν αφόρητα τους βουλευτές και τους γερουσιαστές.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Αμερικανοί νομοθέτες αντιστέκονται σθεναρά. Ο μεγάλος στόχος των μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Η πρόβλεψη είναι ότι ο γερουσιαστής ΔΕΝ θα υποχωρήσει. Οπότε η μπάλα είναι πλέον στα χέρια του κ. Μπάιντεν. Όμως, αν επιμένει να κάνει αστακό την Τουρκία, η μπάλα μπορεί να γίνει «βόμβα» και να εκραγεί στα χέρια του…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Αυτές είναι οι έωλες και αστείες δικαιολογίες του Προέδρου Μπάιντεν: Για να παραδώσει τα μαχητικά F-16 στον αυταρχικό Ερντογάν, όπως τον είχε χαρακτηρίσει (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: