Υπηρεσιακή κυβέρνηση που να αντανακλά «πολιτικό πλουραλισμό» ζήτησε ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Αθήνα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, συνεδριάζει σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης. Αυτό είναι γνωστό από τη θέση και τη στάση των κομμάτων τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, είπε σύμφωνα με κομματικές πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτηση του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει να ακολουθηθούν όσα προβλέπει το Σύνταγμα για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Σημείωσε ότι καλό είναι να υπάρξει μέριμνα ώστε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να αντανακλά πολιτικό πλουραλισμό και όχι μονομέρεια, και στα κρίσιμα υπουργεία να τοποθετηθούν άνθρωποι με εμπειρία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τυχόν έκτακτα γεγονότα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Υπουργό Οικονομικών κοινής αποδοχής θέλει ο Ανδρουλάκης: Με γνώση των χαρτοφυλακίων οι Άμυνας και Εξωτερικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: