Όταν οι πολίτες έσωσαν την Κύπρο απορρίπτοντας το καταστροφικό Σχέδιο Ανάν: Δεκαεννέα χρόνια από το ιστορικό δημοψήφισμα

FILE PHOTO Δεκάδες μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της Λευκωσίας, έφυγαν από τα μαθήματά τους και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποίησαν εκδηλώσεις υπέρ του `ΟΧΙ` στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Φωτογραφία Γιώργος Κωνσταντίνου




Συμπληρώνονται σήμερα δεκαεννέα χρόνια από την ημέρα που ο κυπριακός Ελληνισμός υπερασπίστηκε την Κυπριακή Δημοκρατία, το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του. 19 χρόνια από την ημέρα του ιστορικού Δημοψηφίσματος απόρριψης του καταστροφικού Σχεδίου Ανάν.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), με την ευκαιρία της 19ης επετείου του ηχηρού ΟΧΙ στο φιλοτουρκικό κείμενο του τότε Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ετυμηγορία των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, κατά το οποίο κρίθηκε σχέδιο Ανάν, αποτελεί κορυφαία πράξη αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας, θάρρους και ευθύνης.

Το 2004, οι Ελληνοκύπριοι κλήθηκαν να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Έχοντας τον αείμνηστο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο μπροστάρη, στήριγμα και συναγωνιστή τους, αψήφησαν τους εκβιασμούς, τις πιέσεις και τα ψευδοδιλήμματα.

Η απόφαση των Ελληνοκυπρίων ήταν σωτήρια για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία έχασε τότε την ευκαιρία υλοποίησης των απαράδεκτων μεθοδεύσεων της, που θα της παρείχε τυχόν έγκριση του Σχεδίου Ανάν. Δεν έχει όπως εγκαταλείψει τα σχέδια της για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση. Σήμερα επιμένει θέτοντας στο τραπέζι, απροκάλυπτα, λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας δύο κρατών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για την ανάγκη υπεράσπισης, προστασίας και συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εφαρμογής μιας στρατηγικής που θα εξαναγκάζει την Τουρκία να εγκαταλείψει την απαράδεκτη στάση της, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια σωστή λύση ομοσπονδίας στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών, η οποία θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από την τουρκική κατοχή και τις εγγυήσεις και θα σέβεται εμπράκτως τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νόμιμων Kυπρίων.  

Η Κυπριακή Δημοκρατία δέσμευσε ήδη την περιοχή της γεώτρησης: Έτοιμη η εταιρεία Chevron για το «Αφροδίτη» του τεμαχίου 12

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: