Σε δίκη οκτώ γιατροί και νοσηλευτές για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

FILE PHOTO:Ο Ντιέγκο Μαραντόνα το 2010 EPA, VASSIL DONEV




Οκτώ άτομα, γιατροί και νοσηλευτές, θα δικαστούν για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, αποφάσισε δικαστήριο της Αργεντινής.

Η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά είναι απίθανο να ξεκινήσουν πριν από το επόμενο έτος, δήλωσε το δικαστήριο την Τρίτη.

Η έκθεση του ιατρικού συμβουλίου που είχε δοθεί προηγουμένως στους εισαγγελείς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα υπέφερε για περισσότερες από 12 ώρες προτού καταλήξει, δεν έλαβε την κατάλληλη θεραπεία και θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανός εάν είχε νοσηλευτεί σωστά.

Τρεις δικαστές από εφετείο στο San Isidro, μια πόλη έξω από το Μπουένος Άιρες, επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τους εισαγγελείς για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά των μελών της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα.

Ο νευροχειρουργός Leopoldo Luque και η ψυχίατρος Agustina Cosachov κατηγορούνται για αποτυχία στη φροντίδα του Μαραντόνα. Η ιατρική ομάδα του Μαραντόνα περιελάμβανε επίσης τον ψυχολόγο Carlos Díaz, τους γιατρούς Nancy Forlini και Pedro Di Spagna, τον συντονιστή νοσηλευτικής Mariano Perroni και τους νοσηλευτές Ricardo Almirón και Dahiana Madrid.

Ο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε μια ενοικιαζόμενη κατοικία έξω από το Μπουένος Άιρες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ήταν 60.

Η αυτοψία του Μαραντόνα έδειξε ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Με πληροφορίες από Associated Press μέσω The National Herald

Το βίντεο της Ρεάλ Μαδρίτης που ανατρέπει την Ιστορία: Η Μπαρτσελόνα το χαϊδεμένο… παιδί του Φράνκο, υποστηρίζει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: