H selfie του πιλότου με το κινεζικό μπαλόνι: Νέες κοντινές φωτό έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο

Φωτογραφία: Department of Defence




Το Πεντάγωνο έδωσε  χθες στη δημοσιότητα μια selfie που τραβήχτηκε από τον πιλότο του αμερικανικού αεροσκάφους U2 καθώς αυτό κατόπτευε το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο λίγο πριν από την κατάρριψή του στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Η εικόνα δείχνει καθαρά τη «μυστηριώδη», ασημί-λευκή σφαίρα του μπαλονιού καθώς και διπλό σύστημα των πάνελ που κρέμεται από κάτω του, ενώ πάνω στο μπαλόνι διαγράφεται και η σκιά του αμερικανικού αεροσκάφους.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Αμερικανό αεροπόρο μέσα από τον θάλαμο πτήσης καθώς το μπαλόνι είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σε μεγάλο ύψος.

Το κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε αρχικά από πολίτες πάνω από τη Μοντάνα και παρακολουθήθηκε από τις αμερικανικές αρχές καθώς κινούνταν σε όλη τη χώρα, προκαλώντας τελικά διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Αφού διήλθε από πολλές Πολιτείες και έφτασε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ο στρατός έκρινε ότι ήταν πιο ασφαλές να το καταστρέψει, καταρρίφθηκε με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Langley στη Βιρτζίνια.

Η εικόνα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη τραβήχτηκε μία ημέρα πριν από την κατάρριψη του αερόστατου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας (4 Φεβρουαρίου).

Το μπαλόνι αιωρείτο στα 60.000 πόδια (18.200 μέτρα).

Dragon Lady

Τα αεροπλάνα U-2 πετούν συνήθως σε υψόμετρα άνω των 70.000 ποδών.

Τα U2 είναι μονοθέσια αεροσκάφη αναγνώρισης και επιτήρησης, με το παρατσούκλι Dragon Lady, και στο παρελθόν ανήκαν στο επιχειρησιακό δυναμικό της CIA. Οι πιλότοι τους πρέπει να φορούν στολές πλήρους αποσυμπίεσης, παρόμοιες με αυτές που φορούν οι αστροναύτες.

Σημειωτέον ότι οι προσπάθειες ανάκτησης των διάσπαρτων διάσπαρτα υπολειμμάτων του μπαλονιού στον Ατλαντικό Ωκεανό ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Κομμάτια των συντριμμιών, συμπεριλαμβανομένου του ωφέλιμου φορτίου τους, έχουν ανακτηθεί και μελετώνται.

Mε πληροφορίες από Guardian, BBC

Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου στη Φλόριντα: Σκοτώθηκε και δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ στον τόπο της επίθεσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: