Αισιόδοξοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Αναμένουν με αγωνία το εκλογικό αποτέλεσμα σε 48 ώρες

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης στο στούντιο του Alpha Κύπρου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Τα τελικά τους προεκλογικά μηνύματα τους στέλνουν υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προτάσσουν θέσεις και καλούν τους πολίτες στην κάλπη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος: «Οι προκλήσεις, αλλά και οι ευκαιρίες για τη χώρα μας, είναι πολλές και σύνθετες, τώρα είναι η ώρα της Ενότητας και της Συλλογικότητας, τώρα η ώρα για μια διακυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, όπως την ζητά η κοινωνία και όπως την έχει ανάγκη η Κύπρος».

  • Νίκος Χριστοδουλίδης

Επιλέγω συνειδητά να ομολογήσω, ότι όταν στις μέρες αποφασίζεις να δεχτείς μια τέτοια πρόκληση, γνωρίζεις, ότι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να στρωθείς στη δουλειά, ψυχή τε και σώματι, ότι οι αποφάσεις δεν θα είναι πάντοτε εύκολες και το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο. Γνωρίζεις, ότι δεν θα επέλθει η καταξίωση, αν δεν επέλθουν πρώτα εμφανή και σημαντικά αποτελέσματα.

Γνωρίζεις, ότι κριτής σου είναι μια μορφωμένη, καλά πληροφορημένη και απαιτητική κοινή γνώμη που δικαιολογημένα δεν θα σου χαριστεί.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με μήνυμα του απευθύνθηκε σήμερα στο κυπριακό λαό για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 5/2.

Στο μήνυμα του αναφέρει μεταξύ άλλων, «τώρα, είναι η ώρα για μια διακυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, όπως την ζητά η κοινωνία και όπως την έχει ανάγκη η Κύπρος.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι,

Οι προκλήσεις, αλλά και οι ευκαιρίες για τη χώρα μας, είναι πολλές και σύνθετες.

ΤΩΡΑ, είναι η ώρα της Ενότητας και της Συλλογικότητας.

ΤΩΡΑ, είναι η ώρα για μια διακυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, όπως την ζητά η κοινωνία και όπως την έχει ανάγκη η Κύπρος.

Καλώ, λοιπόν, όλες και όλους τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και ολόκληρο τον κυπριακό λαό, να πάμε μαζικά στις κάλπες την Κυριακή.

Να επιλέξουμε ενότητα και συλλογικότητα.

Να ψηφίσουμε όλοι μαζί, τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ψηφίζοντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη, δίνουμε ελπίδα και προοπτική.

Για μια Κύπρο ελεύθερη, ευημερούσα, δημοκρατική.

Για μια Κύπρο σύγχρονη και ευρωπαϊκή.

Καλή Ψήφο.

  • Καρογιάν: Δύναμή μας η ενότητα, η συλλογικότητα και οι εθνικές συναινέσεις

«Μπροστά στους κινδύνους και τις προκλήσεις που απειλούν την πατρίδα μας, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για το μέλλον μας δύναμή μας είναι η ενότητα, η συλλογικότητα και οι εθνικές συναινέσεις», αναφέρει στο τελικό του προεκλογικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μάριος Καρογιάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς και έντονης προεκλογικής περιόδου. Ειπώθηκαν πολλά από πολλούς, όμως η κοινωνία έστειλε το δικό της σαφές και ισχυρό μήνυμα. ΌΧΙ πια διχασμούς. ΟΧΙ πια κομματικές συγκρούσεις και παίγνια εξουσίας. ΟΧΙ πια σε ανέξοδες υποσχέσεις. ΟΧΙ πια στους λαϊκισμούς και τα ψευδοδιλλήματα.

Μπροστά στους κινδύνους και τις προκλήσεις που απειλούν την πατρίδα μας, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για το μέλλον μας ΔΥΝΑΜΗ μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και οι ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενσαρκώνει αυτή την κοινωνική απαίτηση. Αυτή την Ιστορική αναγκαιότητα για την Κύπρο της νέας εποχής, που θα υλοποιηθεί με τη σύσταση κυβέρνησης ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής.

Καλώ τα μέλη, στελέχη και φίλους της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αλλά και τον κυπριακό λαό να ασκήσουν το εκλογικός του δικαίωμα μαζικά.

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα για την επιβίωση της πατρίδας μας και την πρόοδο της κοινωνίας μας

Την Κυριακή δίνουμε ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Καλή Ψήφο

  • Αβέρωφ Νεοφύτου

Απευθύνομαι στον καθένα και στη καθεμία από εσάς με ένα μήνυμα από την καρδιά μου. Για να ζητήσω τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας.

Με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστώ για σας με όλες μου τις δυνάμεις. Οι αγωνίες σας, οι προσδοκίες σας, τα όνειρα σας, είναι και δικά μου.

Μπορούμε να κρατήσουμε την οικονομία δυνατή. Μπορούμε να στηρίξουμε την οικογένεια και τη μεσαία τάξη με μια σημαντική φορολογική ελάφρυνση. Να αντιμετωπίσουμε την απειλή του μεταναστευτικού.

Κυρίως όμως, να κάνουμε το παν για να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Ξέρω ότι όλα αυτά συνθέτουν μια δύσκολη αποστολή. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με τη δική σας στήριξη μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μας.

Μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη.

Είναι η ώρα να απογειώσουμε την Κύπρο μας. Γι’ αυτό ζητώ την ψήφο σας αυτή την Κυριακή.

Σας ευχαριστώ.

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Φτάνουμε σήμερα στο τέλος μίας μακράς προεκλογικής περιόδου. Την Κυριακή ο λόγος είναι σε σας. Μην χαρίσετε το δικαίωμα αυτό σε κανένα. Η συμμετοχή είναι δημοκρατία. Γι’ αυτό και σας καλώ να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες. Την Κυριακή εσείς αποφασίζετε με τη ψήφο σας.

Αποφασίζετε για το μέλλον του τόπου μας. Αποφασίζετε για την πορεία που θα ακολουθήσει η Κύπρος τα επόμενα χρόνια. Σας καλώ να βάλουμε οριστικό τέλος, στη διακυβέρνηση που φεύγει και στους συνεχιστές της. Ελάτε να φέρουμε μαζί την προοδευτική αλλαγή. Την ερχόμενη Κυριακή, ζητώ τη στήριξη σας.

Ζητώ τη ψήφο σας. Για να τη μετατρέψω σε δύναμη για τους πολλούς. Για να τη μετατρέψω σε φωνή για τους αδύνατους. Για να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας. Για να βάλουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομία που θα παράγει ευημερία για όλους. Για να φέρουμε την κάθαρση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Για να βάλουμε θετικό πρόσημο σε όλους τους τομείς της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο απευθύνθηκα σε σας με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με αξιοπιστία, με τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν προσπάθησα να χαϊδέψω αυτιά. Ούτε να ξεγελάσω. Έτσι θα κυβερνήσω και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ηγούμενος και εγώ και οι συνεργάτες μου με το παράδειγμα μας. Για να φέρω νέο ήθος και νέο ύφος στη διακυβέρνηση του τόπου. Για να πετύχουμε τους στόχους μας. Για να φέρουμε αποτελέσματα. Για να μπορώ σε 5 χρόνια από σήμερα, να σας κοιτώ στα ματιά και να πω:

Ναι Κύπρος, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη σας όλους αυτούς τους μήνες. Μου ανοίξατε την αγκαλιά και την καρδιά σας. Σας ευχαριστώ θερμά. Μπορούμε να φέρουμε καλύτερες ημέρες! Μπορούμε να ανεβάσουμε τον τόπο μας λίγο ψηλότερα! Μπορούμε ξανά να ονειρευόμαστε! Θα φέρουμε ξανά την ΕΛΠΙΔΑ. Ναι, Κύπρος Μπορούμε.

Γιώργος Κολοκασίδης

Οι Αβέρωφ, Χριστοδουλίδης, Μαυρογιάννης θέλουν λύση ΔΔΟ και συνέχιση της πολιτικής Αναστασιάδη. Εμείς αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση και ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχει σημασία το ποσοστό που θα καταγράψουμε την Κυριακή. Έχει σημασία για τις θέσεις που υπηρετούμε. Για να είμαστε δυνατοί και την επόμενη μέρα. Για να κάνουμε μαζί ένα νέο ξεκίνημα. Έντιμο και καθαρό. Γι’ αυτό, την Κυριακή, σας καλώ να βάλουμε τον τόπο μας πάνω από τα κόμματα και να ψηφίσουμε με τη συνείδησή μας.

Μύλος για το Κυπριακό και τις κυρώσεις: Έχει πλάκα ο Αβέρωφ, κατηγορεί τον Χριστοδουλίδη για αποφάσεις που λάμβανε αποκλειστικά ο Αναστασιάδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: