Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ομιλεί για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές, τον Μαυρογιάννη ως ηγέτη και την επόμενη μέρα του κόμματος

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Φωτογραφία από το ΑΚΕΛ




Στο Πρωτοσέλιδο του καναλιού Σίγμα φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας για τη νέα χρονιά είπε πως διανύουμε έναν καθοριστικό μήνα. «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παρά το ότι ξεκίνησε τελευταίος από τους υποψήφιους αυτή την ώρα βρίσκεται σε μια καλή αφετηριακή θέση».

Είπε ακόμη πως ο κ. Μαυρογιάννης «συγκινεί» πολλή κόσμο που βρίσκεται στο δοχείο της αποχής. Εκεί είναι πάρα πολλοί, τόνισε ο κ. Στεφάνου.

«Η ψήφος είναι και ατομική ευθύνη. Για να αλλάξουν τα πράγματα, να φύγει αυτή η διακυβέρνηση που βρίσκεται 10 χρόνια. Ο κ.Μαυρογιάννης μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Το βασικό δεν είναι να τσακώνεσαι με τους άλλους αλλά να τα βάλεις με τα προβλήματα», ανέφερε απαντώντας στο ότι ο κ. Μαυρογιάννης δεν φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που τσακώνεται.

Στο εξωτερικό μας βλέπουν σαν τις Σεϋχέλλες της Ευρώπης, αγαπητός τόπος για μερικούς πήγαιναν και έκαναν και διακοπές», σημείωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. «Για να διορθωθεί αυτή η εικόνα πρέπει να διορθωθεί η κατάσταση. Ο κ. Μαυρογιάννης δεν έχει σχέση με τη διαφθορά».

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στα της οικονομίας λέγοντας ότι επί ημερών αυτής της κυβέρνησης, το μερίδιο των μισθών στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν έχει μειωθεί και το μερίδιο των κερδών αυξήθηκε. «Ο παραγόμενος πλούτος δηλαδή δεν κατανέμεται δικαιότερα».

«Το ΑΚΕΛ μιλά για μια οικονομία ισορροπίας, να στηρίξει τις ομάδες που δυσκολεύονται. Να στηριχθεί αυτό το κομμάτι της κοινωνίας όπως έγινε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Κυβέρνηση δεν στήριξε την κυβέρνηση έναντι στην ακρίβεια», είπε.

Απαντώντας στα όσα τους καταλογίζει η Κυβέρνηση, ότι δηλαδή εξαιτίας των χειρισμών ΑΚΕΛ καταστράφηκε η οικονομία το 2013 είπε πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη κούρεψε καταθέσεις. Είπε μεταξύ άλλων ότι είναι δική τους ευθύνη το κούρεμα, η καταστροφή αλλά και το κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Ερωτηθείς για το αν ο κ.Μαυρογιάννης έχει ηγετικές ικανότητες απάντησε πως ηγέτης σημαίνει να λαμβάνεις αποφάσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων και διάρρηξη των αδιεξόδων προς όφελος της χώρας. Ο νέος Πρόεδρος όπως λέει και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρέπει να απευθυνθεί με στοχευμένες πρωτοβουλίες στον διεθνή παράγοντα.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ερωτήθηκε και για τον βανδαλισμό στην ταμπέλα της Λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια στο Γέρι.

«Θα έπρεπε να εξοργίζει κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Εμείς τιμούμε κάθε δημόσιο πρόσωπο είτε διαφωνούμε, είτε όχι. Μερικά χρόνια πριν, στο Γέρι πάλι, είχε γίνει πάλι συζήτηση για τη μετονομασία μέρους της Λεωφόρου Καλαμών σε Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη. Το ΑΚΕΛ ψήφισε υπέρ. Αυτό που κάνουν κάποιοι δείχνει μικροψυχία και δειλία. Πρέπει να είσαι μεγαλόψυχος στην πολιτική.. εκτεθειμένοι μένουν στη συνείδηση του κόσμου. Εμείς δεν ακολουθούμε, θα συνεχίσουμε να τιμούμε όσους προσφέρουν στην Κύπρο».

«Το στοίχημα είναι να ενισχύσουμε το ΑΚΕΛ και να το επαναφέρουμε εκεί που ιστορικά έχει θέσει τον εαυτό του είπε κλείνοντας. Ο τόπος έχει ανάγκη σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, ένα ισχυρό ΑΚΕΛ αποτελεί ισχυρή ελπίδα για τον τόπο και τον λαό μας», είπε κλείνοντας.

Ο Χριστοδουλίδης απέναντι στον Καρεκλά: Απαντά για όλα, ακόμα και για τον εκβιασμό του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Αναστασιάδη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: