Εντοπίστηκε η Ρωσίδα που προέτρεπε τον στρατιώτη άνδρα της να βιάζει Ουκρανές: Στην διεθνή λίστα καταζητουμένων [audio, videos]

Mετά από έρευνα μηνών εντοπίστηκε η Όλγα Μπικόβσκαγια να δίνει άδεια βιασμού στον σύζυγό της, στρατιώτη στην τότε κατεχόμενη Χερσώνα. Screenshot via YouTube




Μια Ρωσίδα που καταγράφηκε να δίνει τηλεφωνικά στον στρατιώτη σύζυγό της την άδεια να βιάσει γυναίκες στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της εισβολής, τέθηκε σε διεθνή λίστα καταζητούμενων.

Η γυναίκα, που πιστεύεται ότι είναι η Όλγα Μπικόβσκαγια, έχει τεθεί στην κρατική, στην διακρατική και διεθνή λίστα καταζητουμένων από τις ουκρανικές αρχές.

Η περίπτωσή της εξετάστηκε  από αξιωματούχους επιβολής του νόμου, αφού αποκαλύφθηκε ότι ήταν η γυναίκα που έδινε οδηγίες στον σύζυγό της να βιάσει Ουκρανές σε περιοχές που καταλάμβαναν οι δυνάμεις του Πούτιν – αρκεί να μην της το έλεγε και να χρησιμοποιούσε προστασία!

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU) ολοκλήρωσε την προανάκριση.

Διαπιστώθηκε ότι οι ενέργειές της παραβιάζουν το άρθρο 27.2 της Σύμβασης για την προστασία του άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου και τις Συμβάσεις της Γενεύης. 

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών καιπροληπτικά μέτρα υπό τη μορφή κράτησης και μπορούν να εφαρμοστούν μετά τη σύλληψή της.

  • Τον Απρίλιο,  οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου κυκλοφόρησαν ένα ηχητικό απόσπασμα μιας συνομιλίας μεταξύ ενός ζευγαριού, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο Ρομάν Μπικόβσκι Roman  και η σύζυγός του Όλγα Μπικόβσκαγια,  από το  Radio Liberty.

Στην ηχογράφηση, η γυναίκα -ακούγεται να λέει στον άνδρα ότι έχει του δίνει την άδειά της να βιάσει Ουκρανές ενώ αυτός υπηρετεί στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής –  αρκεί να μην της το πει και να χρησιμοποιήσει αντισύλληψη.

Το συγκλονιστικό ηχητικό απόσπασμα 30 δευτερολέπτων κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν «εκατοντάδες βιασμούς», συμπεριλαμβανομένων σεξουαλικών επιθέσεων σε μικρά παιδιά στη χώρα του. 

Το ηχητικό απόσπασμα που κοινοποιήθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) είχε τίτλο: «ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Οι σύζυγοι Ρώσων εισβολέων επιτρέπουν στους άνδρες τους να βιάζουν Ουκρανές».

Στη συνέχεια ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας, που πιστεύεται ότι είναι η Όλγα Μπικόβσκαγια: «Λοιπόν, ναι, κάντο εκεί», λέει. Τότε γίνεται σαφές σε τι συμφωνεί.

«Ουκρανές, εκεί. Βίασε τες. Ναι. Μη μου πεις τίποτα, καταλαβαίνεις», προσθέτει με ένα ντροπαλό γέλιο.

Στη συνέχεια ακούγεται η αντρική φωνή – που πιστεύεται ότι είναι τουΡόμαν Μπικόβσκι.  «Εεε», λέει.

«Λοιπόν να βιάσω και να μην σου πω τίποτα», ρωτάει, διευκρινίζοντας ότι η γυναίκα του δίνει την άδεια.

«Ναι, για να μην μάθω τίποτα», λέει η φωνή της γυναίκας, πριν ακουστούν και οι δύο να γελούν αυτή τη φορά. ‘Γιατί ρωτάς;’ προσθέτει εκείνη.

«Μπορώ αλήθεια;» ξαναρωτάει.

«Ναι, σου το επιτρέπω», λέει με ένα γέλιο. ‘

Απλώς χρησιμοποίησε προστασία», προσθέτει.

Ο άντρας απαντά ξανά: «Εντάξει».

Πώς έγινε ο εντοπισμός

Ερευνητές δημοσιογράφοι στο Radio Liberty συνεργάστηκαν με τις αρχές επιβολής του νόμου στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν το τηλέφωνο που εμπλέκεται στην κλήση, με έναν από τους αριθμούς να εντοπίστηκε στην περιοχή της Χερσώνας τον Απρίλιο.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δύο αριθμοί τηλεφώνου συνδέονταν με δύο λογαριασμούς στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte – που ανήκαν στον 27χρονο Ρόμαν Μπουκόβσκι και τη σύζυγό του Όλγα Μπουκόβσκαγια- και οι δύο με καταγωγή από το Orel της Ρωσίας.

Ο λογαριασμός του Ρόμαν ήταν κλειστός για το κοινό, ωστόσο οι δημοσιογράφοι τον βρήκαν να απεικονίζεται σε φωτογραφίες που ανέβασε ένας από τους φίλους του – ο Alexei Zabrusov – οι οποίες έδειχναν ότι υπηρέτησαν μαζί το 2016 στο ίδιο τμήμα στρατού.

Από εκεί, οι ερευνητές μπόρεσαν να βρουν άλλους φίλους και μέλη της οικογένειας του Ρομάν, κάτι που τους οδήγησε σε περισσότερες φωτογραφίες του με στρατιωτική στολή που αποκάλυψε ότι αποτελεί πλέον μέρος του 108ου Συντάγματος Αερομεταφερόμενης Εφόδου των Φρουρών της Ρωσίας – μια μονάδα γνωστή για τη συμμετοχή της στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Έμαθαν επίσης ότι το ζευγάρι είχε μετακομίσει στην κατεχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, περίπου το 2018.

Εν τω μεταξύ, ο λογαριασμός της Όλγας στα social media ήταν ανοιχτός (μέχρι που διαγράφηκε στις 13 Απριλίου). Στον λογαριασμό της, εμφανίστηκε σε φωτογραφίες με τον άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως Ρομάν Μπικόβσκι. Έδειξε επίσης ότι το ζευγάρι έχει ένα 4χρονο παιδί.

  • Το Radio Liberty προσπάθησε να καλέσει το ζευγάρι χρησιμοποιώντας τους αριθμούς που ανακαλύφθηκαν.

Ο Ρομάν φέρεται να απάντησε και αρνήθηκε ότι βρισκόταν ακόμη στην περιοχή της Χερσώνας και μόλις έμαθε ότι επικοινωνούσαν μαζί του δημοσιογράφοι αρνήθηκε ότι ήταν ο άνθρωπος στην ηχογράφηση. Ωστόσο, το Radio Liberty είπε ότι η φωνή του ταίριαζε.

Η Όλγα απάντησε επίσης και επιβεβαίωσε στο Radio Liberty ότι ο σύζυγός της βρισκόταν στη Σεβαστούπολη και νοσηλευόταν τραυματισμένος.

  • Αφού το αποκάλυψε, έκοψε γρήγορα το τηλεφώνημα. Ο λογαριασμός της στα social media διαγράφηκε αμέσως μετά.

Οι δυνάμεις εισβολής  του Πούτιν έχουν συνδεθεί με μια σειρά από φρικαλεότητες σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του βάναυσου βιασμού και δολοφονίας γυναικών και παιδιών, συχνά μπροστά στα μέλη της οικογένειάς τους.

Η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, βρέθηκε ένας θάλαμος βασανιστηρίων  στην απελευθερωμένη πόλη Χερσώνα, όπως δήλωσε ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ουκρανικού κοινοβουλίου.

«Είδαμε τον πάτο στην Χερσώνα. Σε έναν από τους θαλάμους βασανιστηρίων, ανακαλύψαμε ένα ξεχωριστό κελί όπου κρατούνταν παιδιά. Οι ίδιοι οι κατακτητές το ονόμασαν «παιδικό κελί», είπε ο Dmytro Lubinets.

Η σκοτεινή ανακάλυψη ήρθε καθώς μια διεθνής ομάδα νομικών συμβούλων επισκέφτηκε τη Χερσώνα για να αρχίσει να συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία για σεξουαλικά εγκλήματα από τις ρωσικές δυνάμεις στο πλαίσιο της πλήρους κλίμακας έρευνας για εγκλήματα στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Ο Σοϊγκού στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας: Μετάλλια σε 100.000 Ρώσους στρατιώτες * Τί σύμπτωση, χλευάζει το Κίεβο, 100.000 είναι οι νεκροί σας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: