Να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι δηλώσεις Μενέντεζ, ανακοίνωσε η ΕΔΕΚ: Για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας

Η εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου. Φωτογραφία Καθημερινή




«Οι δηλώσεις του γερουσιαστή Μενέντεζ πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό προς ενίσχυση της πολιτικής μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας».

Τα παραπάνω, αναφέρει σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου. Ήδη αντέδρασε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε ότι:

«Δεν μπορεί ποτέ να αγνοείται η κυρίαρχη θέση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που διαδραματίζει ο πρόεδρος της γερουσίας για εξωτερικές και διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ”.

Πρόσθεσε ακόμα:

“Θέλω να χαιρετίσω και να ευχαριστήσω, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τις θέσεις αρχής που διαχρονικά διατηρεί ο Γερουσιαστής Μενέντεζ όσον αφορά τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνούς δικαίου που βεβαίως δεν παραλείπουν να επισημαίνουν τις παραβιάσεις των εν λόγω αρχών από πλευράς Τουρκίας σε βάρος τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας και γενικότερα τη συμπεριφορά της Τουρκίας».

  • Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ ακολουθεί:

Χαιρετίζουμε τη δήλωση του γερουσιαστή Μενέντεζ, η στάση, η συνεισφορά και οι προσπάθειες του οποίου ώστε η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οι δηλώσεις του γερουσιαστή Μενέντεζ πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό προς ενίσχυση της πολιτικής μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Αναστασιάδης λέει ότι ο υπάλληλος του Δρουσιώτης ζήτησε να πάει στις Βρυξέλλες και η σύζυγός του: Έπαιρνε διπλό μισθό, υποστήριξε… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: