Ο,τι προαιρείσθε: Μπαλαλάικες κι ακορντεόν ζητά ο Σοϊγκού απ’ τους Ρώσους: Θέλει, λέει, να τονώσει το ηθικό των στρατευμάτων στην Ουκρανία

FILE PHOTO: Τα μουσικά όργανα είναι η πιο πρόσφατη δωρεά που ζητά ο στρατός απ΄τους Ρώσους πολίτες, μετά από είδη πρώτης ανάγκης, εξοπλισμό, ακόμη και φαγητό … για τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Photo via Twitter




Οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη δήλωσαν ότι ο ρωσικός στρατός άνοιξε σημεία συλλογής μουσικών οργάνων για τους  Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία προκειμένου να τονώσει το καταρρακωμένο ηθικό τους.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οργάνωσε τη συλλογή και μεταφορά μουσικών οργάνων στο επιστρατευμένο [και] μόνιμο προσωπικό που εκτελεί ειδικά καθήκοντα και δεν έχει επαγγελματική μουσική εκπαίδευση», αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε από μια από τις δημοτικές περιφέρειες της πόλης την περασμένη Παρασκευή.

  • Οι δωρητές καλούνται να αφήσουν ακορντεόν, μπαλαλάικες, φυσαρμόνικες και κιθάρες σε στρατιωτικά μουσεία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Οι δωρεές στοχεύουν να «υποστηρίξουν το ηθικό, την ενότητα, να εμπνεύσουν ηρωικές πράξεις και ηθική και ψυχολογική ανακούφιση» μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων.

Τα μουσικά όργανα είναι τα πιο πρόσφατα είδη που χρησιμοποιούνται για τα μέλη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχεδόν αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, έχει αναφερθεί ευρέως ότι αξιωματούχοι ζητούν βοήθεια από πολίτες για να προμηθεύουν τα στρατεύματα με φάρμακα, καταναλωτικές συσκευές και ακόμη και τακτικό εξοπλισμό.

  • Οι κρατικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων, φέρεται να κλήθηκαν να δωρίσουν μέρος των μισθών τους στην πολεμική προσπάθεια.

Οι παρατηρητές συνδέουν την κλίμακα των δωρεών σε μεγάλο βαθμό από τη βάση με την ευρεία υποστήριξη για τον πόλεμο μεταξύ του ρωσικού πληθυσμού παρά τη διεθνή καταδίκη.

Ο ρωσικός στρατός έχει απορρίψει τακτικά τις συχνές αναφορές για ελλείψεις εξοπλισμού και προμηθειών.

Mε πληροφορίες από The Moscow Times

Τί να πει ή μήπως δεν αντέχει; Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Πούτιν ακυρώνει την μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: