Μουντιάλ Κατάρ: Οι ακριβότερες εθνικές ομάδες και ο «βασιλιάς» Εμπαπέ [πίνακας]

Ο παίκτης της Κορέας Guesung Cho μάζεται για την κεφαλιά με τους αμυντικούς της Γκάνα. EPA, Abir Sultan




Στατιστικά δεδομένα που ρίχνουν φως σε μερικές όχι τόσο γνωστές πλευρές του Μουντιάλ του Κατάρ επεξεργάστηκε η ομάδα του Pricefox.gr

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία αφορά στο κόστος των ομάδων.

Ετσι, λαμβάνοντας την αξία των ομάδων σε εκατομμύρια ευρώ προκύπτει ότι τα 2/3 τηςσυνολικής αξίας έρχεται από παίκτες της Ευρώπης.

Πιο ακριβή εθνική ομάδα είναι αυτή της Αγγλίας με συνολική αξία 1.26 δισ. εκατομμύρια ευρώ και έπεται η Βραζιλία με 1,14 δισ.

Τρίτη πιο ακριβή ομάδα, καίτοι δεν συγκαταλέγεται στα σούπερ φαβορί, είναι η Πορτογαλία με συνολική αξία 937 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε στον κάτωθι πίνακα τις αγοραίες αξίες των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, με βάση τα δεδομένα του ιστότοπου transfermarkt.

Πηγή: Pricefox,gr

Εμπαπέ, ο ακριβότερος

Οσον αφορά τους ακριβότερους παίκτες: Ο Κιλιάν Εμπαπέ που αγωνίζεται για τη Γαλλία είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αγοραία αξία  με 160 εκατομμύρια και μακράν του δεύτερου.  Σύμφωνα με την κοινή γνώμη έλαμψε στο Μουντιάλ του 2018, όπου έγινε ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και κέρδισε το θετικό σχόλιο και του Πελέ, ο οποίος είπε «Αν ο Κιλιάν συνεχίσει να ισοφαρίζει τα ρεκόρ μου με αυτόν τον τρόπο, τότε θα πρέπει να ξεσκονίσω τα παπούτσια μου».

Δεύτερος πιο ακριβός παίκτης ειναι ο Βραζιλιάνος Βινίσιους με 120 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάταξη των πρώτων 10 παικτών στον πίνακα που ακολουθεί.

 

 

 

Μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πρωτιές του Παγκοσμίου του Κατάρ.

Τα πιο ακριβά εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί σημαντικά στις υψηλότερες κατηγορίες, με τα εισιτήρια της πρώτης κατηγορίας να στοιχίζουν έως και 5.850 Ριάλ Κατά, δηλαδή 1537.89€. Πρόκειται δηλαδή για μία αύξηση 46% συγκριτικά με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Τη φθηνότερα εισιτήρια από την άλλη, αυτά της 4ης Κατηγορίας ξεκινάνε από τα 11€-12€ και τα περισσότερα από αυτά δίνονται μόνο στους κατοίκους του Κατάρ.

Το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, το Κατάρ ξόδεψε 200 δισεκατομμύρια δολάρια (190.87 δισεκατομμύρια ευρώ) μόνο σε εργασίες κατασκευής οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των άλλων στάδια, δρόμους και ξενοδοχεία. Αυτό κάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 το ακριβότερο όλων των εποχών.

Ρεκόρ επισκεπτών

Λόγω της τοποθεσίας του Κατάρ (βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο του κόσμου) αναμένεται ρεκόρ επισκεπτών που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα από κοντά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qatar Airways και το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποδέχονται 1300 πτήσεις την ημέρα για όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όλα τα Στάδια έχουν κλιματισμό

Ακόμα και στην καρδιά του Χειμώνα, οι θερμοκρασίες στο Κατάρ κατά τη διάρκεια της ημέρας δημιουργούν δυσκολίες στη διεξαγωγή και την παρακολούθηση των αγώνων. Η λύση που δίνει η διοργανώτρια χώρα είναι η εγκατάσταση κλιματισμού σε όλα τα γήπεδα, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να απολαμβάνουν το θέαμα χωρίς δυσφορία. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εγκαθίσταται μια τέτοια λειτουργία σε στάδια και μάλιστα σε αυτό το βεληνεκές.

Γυναίκες Διαιτητές

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμμετέχουν γυναίκες στην κεντρική διαιτησία. Συγκεκριμένα έχουμε 3 γυναίκες διαιτήτριες, τη Σαλίμα Μουκανσάνγκα, 33, τη Γιοσίμι Γιαμασίτα, 36 και τη Στέφανι Φραππάρτ, 38.

Με πληροφορίες από pricefox.gr

Η ιστοσελίδα transfermarket χρίζει τον Ολυμπιακό πρώτο φαβορί για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: