Ακόμη κι ο Βασιλιάς Κάρολος δεν την άφησε σε ησυχία: “Αγαπητή, ωχ, ήρθατε πάλι; Τέλος πάντων” είπε στην πανταχόθεν βαλλόμενη Τρας [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο των 15 δευτερολέπτων που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον “αμήχανο” διάλογο Καρόλου – Τρας.




Η Λιζ Τρας  θα μπορούσε δικαιολογημένα ίσως να υποθέσει  ότι η πρώτηεβδομαδιαία ακρόασή της από τον Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ  θα της πρόσφερε μια ανάπαυλα από μια εβδομάδα πολιτικής και οικονομικής καταστροφής. Δεν έγινε όμως έτσι.

Χρειάστηκαν μόλις 15 δευτερόλεπτα στη συνάντηση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ χθες το βράδυ για να κάνει ο μονάρχης τα πράγματα χειρότερα.

Καθώς η Τρας είπε: «Μεγαλειότατε», ο Τσαρλς ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέψατε ξανά;»

Κι ενώ η Τρας απάντησε: «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση», ο Κάρολος το μόνο που πρόσθεσε ήταν: «Αγαπητή , ωχ. Αγαπητή, τέλος  πάντων …”

Το βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων, το οποίο ήρθε μετά από άλλη μια μέρα αναταραχής στις οικονομικές αγορές και συνωμοσίας στα πίσω έδρανα του Συντηρητικού κόμματος, έγινε γρήγορα viral.

Η Δρ Jennifer Cassidy, λέκτορας διπλωματίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το περιέγραψε ως « πολιτική αδεξιότητα και ακούσια κωμωδία στα καλύτερά της».

Αφού ανακοίνωσε μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές και τρόμαξε τις αγορές, η Τρας δεν είχε “μήνα του μέλιτος” στην πρωθυπουργία. Τα πρωτοσέλιδα αναρωτιούνται ήδη αν είναι η χειρότερη πρωθυπουργός στη βρετανική ιστορία.

Ο Σκωτσέζος βουλευτής  Τζον Νίκολσον , έγραψε στο Twitter : «Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά εκ μέρους όλων μας.  ‘Ηρθες  πάλι πίσω. Αγαπητή, ωχ αγαπητή. Λοιπόν, τέλος πάντων…». Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να την αντέξει για πολύ».

Οι πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κατά καιρούς μιλήσει με αγάπη για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους με τη Βασίλισσα, αλλά μετά την συνάντηση της νέας πρωθυπουργού με τον νέο Βασιλιά, η Τρας πιθανόν να προσέλθει στην επόμενη εβδομαδιαία ακρόαση με περισσότερο τρόμο.

Με πληροφορίες από The Guardian

Σπάνια διαμαρτυρία στο Πεκίνο κατά του Σι Ζιπίνγκ: Τρεις μέρες πριν το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: