Η δήθεν φιλειρηνική Τουρκία συνεχίζει την παράνομη αποστολή όπλων στη Λιβύη: Νέα καταγγελία από την IRINI

File Photo Στιγμιότυπο από έλεγχο που διενεργείται σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης από μέλη της επιχείρησης IRINI Φωτογραφία via twiiter




Η Τουρκία που δήθεν κόπτεται για την ειρήνη και την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πως όλα όσα υποστηρίζει το καθεστώς Ερντογάν είναι απλώς πομφόλυγες.

Το μόνο που την απασχολεί είναι η επέκταση της επιρροής της με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο ανεξαρτήτως κανόνων και εφαρμογής του διεθνούς δικαίου.

Η νέα επιβεβαίωση έρχεται από την καταγγελία των αρχών της επιχείρησης IRINI της ΕΕ που έχει επιφορτιστεί με την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στις εμπόλεμες πλευρές της Λιβύης.

Η Τουρκία αρνήθηκε τον έλεγχο στο φορτηγό πλοίο Parpali γεγονός που κατήγγειλε η επιχείρησης IRINI.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την άρνηση της Τουρκίας στο αίτημα της EUNAVFOR MED IRINI για επιθεώρηση σε ένα ακόμη πλοίο, το φορτηγό πλοίο Parpali, σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να συνεργάζονται στις επιθεωρήσεις», αναφέρεται σε Tweet της EUNAVFOR MED IRINI.

Με πληροφορίες από το twitter

Το νέο αυτοκρατορικό… όραμα δεν σώζει τον Ερντογάν: Συντριβή δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις – Οι φήμες για την υγεία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: