Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση του Προέδρου Μπάιντεν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φορά γραβάτα με ντεσέν την ελληνική Σημαία. Φωτογραφία Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού




Ο Λευκός έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση (το λεγόμενο readout) για τη συνάντηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Πρόεδρος Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν, Τζούνιορ, συναντήθηκε σήμερα (χθες) με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Οι ηγέτες τόνισαν ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ και σημείωσαν τους διαρκείς δεσμούς μεταξύ ανθρώπων που έχουν βοηθήσει στον καθορισμό των διμερών μας δεσμών για περισσότερους από δύο αιώνες.

Εξέτασαν την ισχυρή και αυξανόμενη αμυντική μας συνεργασία, τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες και τη δέσμευσή μας να επεκτείνουμε περαιτέρω το διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις. Συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξής μας στις προσπάθειες επιβολής κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της, και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις κοινές μας προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και οι απειλές για τη δημοκρατία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ελλάδα αγοράζει F-35 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: Πόσα θα είναι, πόσο κοστίζουν, πότε θα έρθουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: