Το ΚΚΕ καταγγέλλει τραμπουκισμούς ναζιστών της ΧΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής




“Τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της Χ.Α., στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής” καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε”.

“Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου” προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του “για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους.”

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Διεκόπη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μετά από βίαιο επεισόδιο που εκδηλώθηκε κατά τη συζήτηση για το προσφυγικό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida.gr

Την ώρα που πήγε στο βήμα να μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Παναγιώταρος ξεκίνησαν να τον χειροκροτούν 20 οπαδοί της Χρυσής Αυγής από τα θεωρεία.

Λίγο πιο δίπλα υπήρχαν και υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση και επεισόδια πριν αρχίσει καν η ομιλία. Τελικά με το που άρχισε η ομιλία Παναγιώταρου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΚΚΕ και οι υποστηρικτές θέλησαν να αποχωρήσουν και εκεί ανέβηκαν οι τόνοι μιας και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής τους εμπόδισαν και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής από το βήμα τους αποκαλούσε «κότες, τραμπούκοι, μαχαιροβγάλτες».

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Πέτρος Αναστασιάδης δέχθηκε επίθεση με μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση, ενώ έγινε και άλλη επίθεση σε κάποιον που τραβούσε βίντεο.

Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το «ρατσιστικό παραλήρημα του Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Συναδινού σε βάρος του τούρκικου λαού, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου».

«Αυτό, όπως και σειρά άλλων προκλητικών κι αποκρουστικών δηλώσεων αυτών των ημερών του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, είναι ενταγμένο στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των δύο χωρών και ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής προκλητικότητας», αναφέρει η καταγγελία της ΕΟ του ΚΚΕ επισημαίνοντας «αυτοί είναι οι φασίστες και η ναζιστική ιδεολογία τους που στάζουν το ρατσιστικό δηλητήριο, καλλιεργούν το φυλετικό μίσος και τον εθνικισμό για να σπέρνουν διαιρέσεις ανάμεσα στους λαούς και να διαιωνίζεται η εξουσία του κεφαλαίου».

«Ο λαός μας να τους απομονώσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, να μην τους αφήσει τόπο να σταθούν, αυτούς, τη σάπια ιδεολογία τους και το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΟ του ΚΚΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: