Ομαδική αυτοκτονία στην Ελβετία: Θεωρία συνομωσίας για την πανδημία το πιθανότερο σενάριο

File Photo Αστυνομία στον τόπο της τραγωδίας στο Μοντρέ της Ελβετίας EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT




Νέες πληροφορίες φέρνουν στην επιφάνεια οι αστυνομικές έρευνες σχετικά με την αυτοκτονία οικογένειας Γάλλων στην πόλη Μοντρέ, στην Ελβετία, την περασμένη βδομάδα.

Τα τέσσερα άτομα της πενταμελούς οικογένειας έχασαν τη ζωή τους ενώ ο 15χρονος γιος τραυματίστηκε σοβαρά μετά την πτώση από το υψόμετρο 20 περίπου μέτρων από το διαμέρισμα του 7ου ορόφου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μέλη της οικογένειας έπεσαν το ένα μετά το άλλο στο κενό, γύρω στις 6.15 τα ξημερώματα, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Η μητέρα και η 41χρονη δίδυμη αδερφή της, ο 40χρονος πατέρας, το 15χρονο αγόρι και το 8χρονο κορίτσι.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά αφότου η αστυνομία χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος για τη διενέργεια εντάλματος εις βάρος του πατέρα. Μόλις οι αστυνομικοί δήλωσαν την ιδιότητά τους πίσω από την κλειστή πόρτα του διαμερίσματος, ο πατέρας που βρισκόταν από την άλλη πλευρά δεν ξαναμίλησε μέχρι να πραγματοποιηθεί η πτώση της οικογένειας από το μπαλκόνι, ενώ σύμφωνα με τν αστυνομία δεν ακούστηκαν κραυγές ή ήχοι πάλης.

Η αστυνομία εντόπισε μία φορητή σκάλα στο μπαλκόνι από το οποίο πήδηξε η οικογένεια, όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής άλλου προσώπου στους μυστηριώδεις θανάτους. «Η έρευνα για την τραγωδία που συνέβη στο Μοντρέ δείχνει ότι όλα τα θύματα πήδηξαν το ένα μετά το άλλο από το μπαλκόνι. Εκεί βρέθηκε μια σκάλα, αλλά κανένα ίχνος πάλης. Μετά από πέντε μέρες ερευνών ο εισαγγελέας και ερευνητές δίνουν προτεραιότητα στην πιθανότητα της ομαδικής αυτοκτονίας», επεσήμανε.

Ο λόγος που ώθησε τα μέλη της οικογένειας να πηδήξουν στο κενό παραμένει άγνωστος, αλλά σύμφωνα με τις ελβετικές Αρχές ζούσαν αποκομμένοι από την αστυνομία. «Από την έναρξη της πανδημίας η οικογένεια έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης», ανέφερε η αστυνομία.

Η οικογένεια είχε δημιουργήσει «ένα εντυπωσιακό απόθεμα τροφίμων όλων των ειδών, το οποίο καταλάμβανε τα περισσότερα δωμάτια του διαμερίσματος και τα οποία θα τους επέτρεπαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη κρίση. Ζούσαν σε συνθήκες εικονικής αυτάρκειας, αποκομμένοι από την κοινωνία. Μόνο η δίδυμη αδελφή της μητέρας εργαζόταν ως οφθαλμίατρος εκτός οικίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακόμη, η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι η μητέρα και το οκτάχρονο κορίτσι δεν είχαν δηλωθεί στις τοπικές Αρχές και το μόνο που ήταν καταγεγραμμένο ήταν η αναχώρησή τους από το Μαρόκο τον Απρίλιο του 2016. «Η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και κατά πάσα πιθανότητα φοβούνταν ότι οι Αρχές θα παρενέβαιναν στη ζωή τους».

Με πληροφορίες από efsyn.gr

H ελληνική Generation Z αποκαλύπτεται: Τι θέλει, που πιστεύει, τι σιχαίνεται, ποιους δεν εμπιστεύεται [έρευνα PDF]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: