Ανησυχία στην Κύπρο για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

FILE PHOTO: Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στη μονάδα εντατικής θεραπείας ασθενών COVID-19 στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. EPA, KATIA CHRISTODOULOU




Προβληματισμό για την αύξηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων κορωναϊού και ιδιαίτερα για την αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων, εκφράζει ο ΟΚΥπΥ.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες υπήρξαν 35 περισσότερες εισαγωγές από τα εξιτήρια, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στα κρατικά νοσηλευτήρια να ανέλθει σήμερα στους 149.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ημερήσια κρούσματα δεν θα παραμείνουν στις 5.000. Επεσήμανε πως η συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων είναι άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών και δεν αναμένεται μεγάλος αριθμός από αυτούς να χρειαστούν νοσηλεία.

Ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι νοσηλεία χρειάζεται το 0,5% των κρουσμάτων. Όπως εξήγησε, κάθε 4.000 κρούσματα, αναμένονται 20 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

Παράλληλα σημείωσε ότι η διάμεση ηλικία νοσηλευομένων ασθενών στους κοινούς θαλάμους είναι τα 70 έτη και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τα 66 έτη.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Επιστρέφουν τα λεωφορεία στους δρόμους της Λάρνακας: Συνέχιση απεργίας στη Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: