Κορίτσι γέννησε η Ουκρανή που οι Ρώσοι χαρακτήρισαν fake έγκυο στην ισοπέδωση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

Το tweet που ενημερώνει για τη γέννηση της κόρης της Ουκρανής που οι Ρώσοι χαρακτήριζαν fake έγκυο-ηθοποιό




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρχικά υποστήριξε ότι δεν βομβάρδισε το μαιευτήριο στη Μαριούπολη.

Μετά, όταν στοιχεία ήταν συντριπτικά, παραδέχθηκαν ότι το βομβάρδισαν αλλά είπαν ότι δεν ήταν πλέον μαιευτήριο αλλά στρατόπεδο εθνικιστών παραστρατιωτικών της Ουκρανίας, αυτούς δηλαδή που υποτίθεται ότι θέλει να πλήξει με την εισβολή.

Κι όταν δημοσιεύθηκε η φωτογραφία μιας ματωμένης εγκύου μέσα στο διαλυμένο κτίριο είπαν τελικά ότι δεν είναι έγκυος, ότι είναι ηθοποιός, ότι το αίμα ήταν μέικ απ και ότι τελικά πρόκειται για fake news προκειμένου να πληγεί το κύρος της Ρωσίας.

Τελικά, όπως αποδεικνύεται, η Ουκρανή Marianna Podgurskaya όχι μόνον ήταν έγκυος αλλά και γέννησε πριν λίγες ώρες ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η Όλγα Τοκαρίουκ, ερευνήτρια στο «The Center for European Policy Analysis», η οποία από την πρώτη στιγμή αντέκρουσε την ρωσική προπαγάνδα αποδεικνύοντας ότι πρόκειται πράγματι για μια έγκυο γυναίκα.

«Έλαβα μία ενημέρωση από έναν συγγενή της Μαριάνα», έγραψε στο Twitter. «Κατάφεραν να μιλήσουν για λίγο μαζί της στο τηλέφωνο. Χθες το βράδυ, στις 10, η Μαριάνα γέννησε ένα κοριτσάκι. Είναι και οι δύο καλά, αλλά κάνει πολύ κρύο στη Μαριούπολη και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».

Με πληροφορίες από το Twiiter

Fake news από τους Ρώσους: “Ψέμα” η τραυματισμένη έγκυος ισχυρίζονται για να καλύψουν τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: