Νεκρός και δεύτερος στρατηγός του Πούτιν στο Χάρκοβο: Συγγενής του Αρχηγού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων [videos]

File photo: Ο Βιτάλι Γκερασίμοφ σύμφωνα με αναφορές είναι είτε γιος είτε ανιψιός του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Screenshot via YouTube




Οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν έναν Ρώσο στρατηγό κοντά στην πολιορκημένη πόλη του Χάρκοβο, τον δεύτερο Ρώσο ανώτερο διοικητή που πέθανε στη διάρκεια της εισβολής του Πούτιν στη χώρα.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που εξουδετέρωσαν οι Ουκρανοί, γεγονός που εκτιμάται πως επιφέρει ένα επιπλέον πλήγμα στο πεσμένο ηθικό των στρατευμάτων.

Στις 3 Μαρτίου είχε γίνει γνωστό ότι ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε στη διάρκεια μάχης έξω από το Κίεβο τον  υποστράτηγο Αντρέι Σουχοβέτσκι, ο οποίος ήταν  επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας. 

Σήμερα έγινε γνωστό ότι κι ένας ακόμη υποστράτηγος, ο 45χρονος  Βιτάλι Γκερασίμοφ,  σκοτώθηκε χθες Δευτέρα. Η είδηση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνης Πληροφοριών  υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Γκερασίμοφ ήταν ο υποδιοικητής της 41ης στρατιάς  της Ρωσίας και ο θάνατός του αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημαντικό πλήγμα για τις δυνάμεις του Πούτιν .

  • Ο στρατηγός είχε λάβει μέρος στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και στην προσάρτηση της Κριμαίας, κερδίζοντας μετάλλια από αυτές τις εκστρατείες.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Κρίστο Γκρόζεφ,   διευθυντής της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας Bellingcat, αναφέρει ότι η είδηση ​​του θανάτου του Γκερασίμοφ υπεκλάπη από Ουκρανούς αξιωματικούς, καθώς μεταβιβάστηκε εσωτερικά σε αξιωματούχους του ρωσικού στρατού. Αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία της συνομιλίας στα ρωσικά, ο Γκρόζεφ έγραψε ότι η 41η στρατιά χάσει κάθε δυνατότητα επικοινωνίες και, επομένως, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια τοπική κάρτα sim – η οποία επέτρεψε στην Ουκρανία να υποκλέψει την κλήση. 

Σύμφωνα με αναφορές, ο Γκερασίμοφ ήταν είτε γιος είτε ανιψιός του Βαλέρι Γκερασίμοφ – Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Στις 27 Φεβρουαρίου, ο Βαλέρι Γκερασίμοφ  απαθανατίστηκε να συναντά τον Πούτιν – καθισμένος προς το τέλος ενός μεγάλου τραπεζιού μαζί με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο θάνατος του Γκερασίμοφ θα είναι ένα πλήγμα για το Κρεμλίνο και είναι άλλο ένα σημάδι ότι η εισβολή του Πούτιν δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο.

  • Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για σχόλιο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αναφορά.

Και τρεις ακόμη σημαντικές απώλειες

Τρεις άλλοι Ρώσοι διοικητές σκοτώθηκαν επίσης στις μάχες στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό. Ο θάνατός τους σημειώθηκε καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν για να ανακτήσουν το Chuhuiv από τον ρωσικό έλεγχο.

«Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, η πόλη Chuhuiv απελευθερώθηκε», δήλωσε ο Ουκρανός αντιστράτηγος Serhiy Shaptala σε ανάρτησή του στο Facebook. «Οι κατακτητές υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό».

Συνέχισε: «Ο Αντισυνταγματάρχης Ντμίτρι Σαφρόνοφ, Διοικητής της 61ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, και ο Αντισυνταγματάρχης Ντένις Γκλέμποφ, υποδιοικητής της 11ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, σκοτώθηκαν».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ρώσος διοικητής Konstantin Zizevsky σκοτώθηκε επίσης σε πρόσφατες μάχες.

 

 

Πηγή: Daily Mail

 

Σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν: Σε μάχη έξω από το Κίεβο [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: