Σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν: Σε μάχη έξω από το Κίεβο [βίντεο]

File photo: Ο Ρώσος στρατηγός Αντρέι Σουχοβέτσκι, τον πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που σκοτώθηκε μέχρι σήμερα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Screenshot via YouTube




Ένας κορυφαίος Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε εν μέσω σκληρών μαχών στην Ουκρανία , κάτι που αποτελεί το πρώτο μεγάλο και σημαντικό πλήγμα στη ρωσική εισβολή.

Ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, ο οποίος ήταν  επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας πέθανε χθες καθώς οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις απέκρουσαν τη ρωσική επίθεση στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Ο θάνατός του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αλλά ο ίδιος ο Πούτιν φέρεται να ομολόγησε ότι «ένας στρατηγός πέθανε», καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους  και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, ο θάνατός του στην Ουκρανία ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον συνάδελφό του Σεργκέι Τσιπιλίοφ και αναφέρθηκε ευρέως από πολλά ρωσικά και ουκρανικά ειδησεογραφικά μέσα.

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκε «από ελεύθερο σκοπευτή» και είπε ότι η κηδεία του Υποστράτηγου θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία αύριο Σάββατο.

Μετά από μέρες άρνησης, το Κρεμλίνο παραδέχτηκε χθες ότι 498 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν και 1.600 τραυματίστηκαν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα υψηλότερος.

Εν τω μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποστήριξαν χθες ότι ο ρωσικός στρατός είχε υποστεί 9.000 απώλειες – αν και η δήλωση αναγνώρισε ότι ο υπολογισμός του αριθμού των νεκρών «περιπλέκεται από την μεγάλη ένταση των εχθροπραξιών».

Ο Τσιπιλίοφ, της Ένωσης Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Ρώσων Αλεξιπτωτιστών, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Σουχοβέτσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα ως ίσως την πιο οριστική απόδειξη του θανάτου του στρατηγού.

«Με πολύ πόνο, λάβαμε την τραγική είδηση ​​για το θάνατο του φίλου μας, υποστράτηγου Αντρέι Αλεξάντροβιτς Σουχοβέτσκι, στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραφε η ανάρτηση.

Δεν ήταν σαφές πού σκοτώθηκε ο Σουχοβέτσκι.

Ο 47χρονος ήταν βετεράνος με υψηλά παράσημα και διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής του της 41ης μεραρχίας τον Οκτώβριο του 2021.

Πριν από αυτό, διοικούσε την 7η Μεραρχία Αερομεταφερόμενης Εφόδου στο Νοβοροσίσκ για τρία χρόνια και είχε ολοκληρώσει αρκετές πολεμικές επιχειρήσεις στον πόλεμο της Τσετσενίας, την Αμπχαζία και την επέμβαση στη Συρία.

Έλαβε επίσης ειδικό έπαινο για τη συμμετοχή του στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Mε πληροφορίες από Daily Mail

Ραφαέλ Γκρόσι: «Δεν επλήγησαν οι αντιδραστήρες και ευαίσθητες εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια» [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: