Πολύ ενοχλήθηκε ο απαράδεκτος Τσαβούσογλου από τις ορθές δηλώσεις Δένδια περί καιροσκοπισμού της Τουρκίας

FILE PHOTO: Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu speaks during a press conference. EPA, ANDREJ CUKIC




Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών επιτίθεται κατά του Έλληνα ομολόγου του  για την κριτική που άσκησε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” σχετικά με την στάση της Τουρκίας μεσούσης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Τσαβούσογλου συνοδεύει την ανάρτησή του στην οποία καταφαίνεται η σαφής ενόχλησή του, με τις δηλώσεις Δένδια.

Ο  Τσαβούσογλου αναφέρει «ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην #Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!»

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε δηλώσει: “Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων”.

Η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου

«Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στη σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την σημερινή ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης».

 

Δυο ομογενείς νεκροί στην Ουκρανία: Διάβημα στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα [βίντεο με τις πρώτες εικόνες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: