Κρεσέντο στο Αιγαίο: οπλισμένα τουρκικά και σκληρές αερομαχίες

File Photo: Αεροσκάφη αυξημένης επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας, οπλισμένα και αυτά, καταδίωξαν επτά φορές τους Τούρκους που προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις.Πηγή εικόνας: Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ HELLAS JOURNAL

Σίγουρα οι διαθεσιμότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση. Είναι κι αυτός ένας λόγος που έχουν επιστρατευτεί τα UAV’s.

Την Πέμπτη όμως βλέπουμε πως δημιουργήθηκε ένα κρεσέντο στον ουρανό του Αιγαίου, ένα κρεσέντο που σίγουρα συνδέεται με τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο Οσλο και το «άδειασμα» του Τούρκου πρεσβευτή από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, ο οποίος, δείχνοντας αντανακλαστικά, έβαλε στην θέση που αρμόζει τον Τούρκο διπλωμάτη που βρισκόταν σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

Πηγή εικόνας: Hellasjournal

Το ξέσπασμα της Πέμπτης έφερε τις νέες έκνομες ενέργειες με την παράνομη είσοδο 22 μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία. Τα 10 από αυτά ήταν οπλισμένα και, όπως ήταν λογικό, τα Ελληνικά φτερά ενεπλάκησαν σε αερομαχίες μέχρι την εκδίωξη των τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα των αερομαχιών όπως και οι περισσότερες παράνομες είσοδοι στο FIR Αθηνών και τον Εθνικό εναέριο χώρο έγιναν στο βορειονατολικο Αιγαίο, ενώ δεν έλειψαν και πτήσεις ανατολικά της Ρόδου όπου εκεί τα τουρκικά αεροσκάφη έσπευσαν πολύ γρήγορα να γυρίσουν πίσω .

Από την ανάλυση των στοιχείων πάντως παρατηρεί κανεις ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε όλα τα μέσα της, μαχητικά αεροσκάφη, Μη Επανδρωμένα, κατασκοπευτικά και ναυτικής συνεργασίας.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 10 (9×2 F-16 και 1×4 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 5 (2 UAV, 1 ATR-72 και 2 CN-235)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 27

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ: 10

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: 18

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: 47 (30 από CN-235, 3 από UAV, 1 από ATR-72 και 13 από μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 7

ΠΕΡΙΟΧΗ: Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενισχύει η Μόσχα τα στρατεύματα στην Ουκρανία: Yποστηρίζει η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: