Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 από τη Βουλή, όπως και οι τροπολογίες που εγκρίθηκαν, η επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Βασιλιά της Ιορδανίας, τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι διεργασίες σε σχέση με τον αγωγό EastMed, η κακοκαιρία CARMEL που αναμένεται να πλήξει την Κύπρο, και οι τιμές των προϊόντων για το γιορτινό τραπέζι, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Όλες οι τιμές πάνω», πως ακριβό θα είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και πως στα ύψη βρίσκονται οι τιμές της γαλοπούλας, των κρεάτων αλλά και των χριστουγεννιάτικων γλυκών. Αλλού αναφέρει πως σύγκρουση οδεύουν Προεδρικό και Βουλή αφού η Βουλή ψήφισε νόμο που οδηγεί σε παραίτηση τέσσερις υπαλλήλους του Προεδρικού. Επίσης γράφει για την κακοκαιρία CARMEL που αναμένεται απόψε στην Κύπρο.

Ο «Πολίτης», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Κραυγαλέες αντιφάσεις των νέων διαταγμάτων», γράφει πως ανεμβολίαστοι σερβιτόροι μας σερβίρουν αλλά δεν μπορούν να επισκεφθούν εστιατόριο, και κάνει λόγο για μέτρα για τον κορωνοϊό που συγκρούονται με την κοινή λογική. Αλλού αναφέρει πως εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2022 αλλά με τροπολογίες με βάση τις οποίες οδηγείται σε τερματισμό η απασχόληση τεσσάρων συνεργατών του Προέδρου στο Προεδρικό. Επίσης γράφει πως σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα η χρονιά κλείνει με 5,6% ανάπτυξη.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Σε πορεία αποφάσεων EastMed», πως σε πορεία τελικών αποφάσεων μπαίνει το θέμα του αγωγού Ανατολικής Μεσογείου και ότι καθοριστικό θα είναι το 2022. Επίσης γράφει αλλού ότι εισηγήσεις για αναχαίτιση διασποράς καταθέτουν οι επιστήμονες. Αλλού αναφέρει πως σε ρόλο δύτη και Άη Βασίλη, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτου, καταδύθηκε στην περιοχή Περνέρα, όπου τοποθέτησε στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η «Χαραυγή», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Άπιαστο όνειρο η στέγη με αυξήσεις μέχρι 50% στα υλικά οικοδομής», γράφει πως ανεβαίνει κι άλλο το κόστος στέγασης για τα νεαρά ζευγάρια. Επίσης γράφει πως πέρασαν 47 τροπολογίες με έντονη τη σφραγίδα του ΑΚΕΛ, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2022. Αλλού γράφει ότι ο τέως Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως είναι ζημιογόνα για τους Τουρκοκύπριους η απομάκρυνση από τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ένας προϋπολογισμός για την επόμενη ημέρα» για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 από τη Βουλή με 30 ψήφους υπέρ και 25 εναντίον. Αλλού αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλλα Β. Επίσης γράφει πως μετανάστες από την Κύπρο γιόρτασαν με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, τα 85α γενέθλιά του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

«Λύγισε» στον αέρα η Μάρα Ζαχαρέα για την 8χρονη Ολγα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο στο Κερατσίνι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: