Το 2021 ήταν μια καλή χρονιά για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων: Τι άλλο μένει για το 2022

Αν δεν επηρεάσει τίποτα τον υφιστάμενο προγραμματισμό, τα έξι πρώτα Rafale F3R φτάνουν στην Τανάγρα στις 17 Ιανουαρίου. Πηγή εικόνας: Dassault




Ρεπορτάζ Γ.Σ., Hellas Journal

Rafale έρχονται, οι φρεγάτες «χτίζονται» αλλά υπάρχει φρένο και στασιμότητα μετά το σπριντ των Επιτελείων.

Τα γεγονότα στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, οι προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με την Άγκυρα να αναζητά τρόπους να εξάγει την εσωτερική κρίση που βιώνει, είναι παράγοντες που ώθησαν την κυβέρνηση να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις που θωρακίζουν την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα Επιτελεία και η κυβέρνηση αφουγκράζονται τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, με τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις και απειλές ασφαλείας.

Οι αλλαγές στον τρόπο δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις διαρκείς κοινές ασκήσεις με συμμάχους, η αναζήτηση περαιτέρω διαλειτουργικών στοιχείων με γειτονικές χώρες που ασπάζονται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας, η ισχυρή παρουσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στα νερά και στον ουρανό της Μεσογείου αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει ήδη «στρίψει» κατευθυνόμενη σε μια νέα εποχή.

Και σε αυτήν την αλλαγή πρωταγωνιστής είναι ο ισχυρός πυλώνας της διπλωματίας, που δεν είναι άλλος από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις οποίες τα τελευταία δυο χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες προς την ενίσχυσή τους.

Νέα αεροσκάφη Rafale F3R, φρεγάτες Belh@rra, νέες τορπίλες βαρέως τύπου, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ΜΗ-60 Romeo, ανήκουν στα κύρια προγράμματα για τα οποία υπάρχει έστω λίγο «φως στο τούνελ» των εξοπλιστικών.

Παράλληλα μετά από ένα ομολογουμένως πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα σπριντ, τα Επιτελεία κατάφεραν να περάσουν δεκάδες υπό-προγράμματα εξοπλιστικών αναγκών στο Ελληνικό κοινοβούλιο και την αρμόδια επιτροπή, όπως τα «φονικά» Spike N’ LOS για τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό, τα ισραηλινά όπλα για την Πολεμική Αεροπορία SPICE & Rampage κ.α.

Και κάπου εδώ φτάσαμε να ομιλούμε για την επόμενη γενιά αεροσκαφών, που είναι το F-35 το οποίο περιλαμβάνεται μέσα στο νομοσχέδιο Μενέντεζ- Ρούμπιο, την στιγμή όμως που πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την αύξηση της διαλειτουργικότητας στην Πολεμική Αεροπορία κι αυτή θα γίνει μόνο με την αναβάθμιση 38 των F-16 Block 50.

Αλλά αν βάλουμε τα κομμάτια στο παζλ των εξοπλιστικών αναγκών της Ελλάδας θα δούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στα χέρια τους έχουν τα έξι πρώτα Rafale F3R τα οποία αναμένονται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην Τανάγρα.

Τα Rafale F3R θα φτάσουν τον αριθμό 18 έως το 2023, όμως δεν είναι προς ώρας σαφής ο χρόνος παράδοσης της τέταρτης εξάδας των Γαλλικών αεροσκαφών στην ΠΑ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και η διαδικασία παραμένει ανοιχτή ενώ οι πληροφορίες για τα έξι τελευταία Rafale αναφέρουν πως το κόστος τους αγγίζει τα 1,3 δισ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή του draft κειμένου από τις ομάδες εργασίας Ελλάδας και Γαλλίας πριν λίγες ημέρες, μπορεί να πει κανείς ότι κινείται σε καλό δρόμο και το θέμα των φρεγατών Belh@rra.

Από τις ΗΠΑ ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες του νέου ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου ΜΗ-60 Romeo που πέρασε στην Ελληνική κυριότητα αλλά θα παραμείνει στην Αμερική τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού.

Κι εδώ βάζουμε άνω και κάτω τελεία, διότι τα «ωραία» σταματούν!

Όλα τα υπόλοιπα μπορεί να μην ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των Επιτελείων που επιθυμούν διακαώς να ενισχυθούν το ταχύτερο δυνατό, ωστόσο ως προγράμματα παραμένουν στο στάδιο «των προθέσεων» από την ώρα που δεν έχουν γίνει τα βήματα που απαιτούνται μετά το πράσινο φως της αρμόδιας επιτροπής της βουλής.

Σ’ ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα αναβάθμισης των 83 F-16 σε Viper, η τελευταία εικόνα που έρχεται από την ΕΑΒ είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έγιναν οι απαραίτητες 300 προσλήψεις εργαζομένων κι αυτοί πρέπει με ταχείς ρυθμούς να εκπαιδευτούν.

Για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β έχουν γράψει πολλές φορές ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καρκινοβατεί.

Η κατάσταση για τα C-130 & C-27 προς το παρόν δεν έχει αλλάξει, με το προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας να δίνει τον δικό του αγώνα δρόμου να κρατά σε διαθεσιμότητα αυτά που πετάνε.

Στις «προθέσεις» μπορούμε να τοποθετήσουμε και τις συζητήσεις που γίνονται για τις κορβέτες του Ελληνικού στόλου οι οποίες κινούνται ανάμεσα στους «μνηστήρες» του Πολεμικού Ναυτικού και στους Αξιωματικούς του Επιτελείου. Θετικές δείχνουν οι εξελίξεις και γύρο από το θέμα των φρεγατών τύπου Μ και των ναρκοθηρευτικών Alkmaar αλλά έως εκεί!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Φουλ εκπαίδευση για ειδικές αεροπορικές επιχειρήσεις: Με κάλυψη των SOF από NH-90, Chinnok και μαχητικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: