Αγωνία για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου διότι μας αφορά το νομοσχέδιο Μενέντεζ για την Ελλάδα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντεζ. EPA, ERIN SCHAFF / POOL




Είναι κρίσιμη η σημερινή μέρα για το νομοσχέδιο που αφορά τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, καθώς χθες δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Γερουσίας, κάτι που είναι πρωτόγνωρο, καθώς και τα δύο κόμματα, παραδοσιακά, ψηφίζουν τις δαπάνες για το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το νομοσχέδιο του Πενταγώνου μας ενδιαφέρει για ένα βασικό λόγο: ότι περιέχει και το σχέδιο νόμου του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ για την Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στις πληροφορίες για το νομοσχέδιο αυτό καθ’ αυτό::

Το σχέδιο νόμου του κ. Μενέντεζ και του κ. Ρούμπιο, αφορά την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με τη χώρα μας την υποστήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι σ’  αυτό το νομοσχέδιο που περιέχεται το σημείο για τα αμερικανικά μαχητικά F-35, για να μπορεί να τα προμηθευτεί η χώρα μας με συνοπτικές, θα έλεγα, διαδικασίες.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν κινδυνεύει το νομοσχέδιο του γερουσιαστή, που υποστηρίζεται και από άλλους νομοθέτες. Από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ηγείται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μπαίνουν στο νομοσχέδιο, αλλά και βγαίνουν, διάφορες τροπολογίες. Μέχρι της στιγμής δεν υπήρξε αρνητική αντίδραση για το νομοσχέδιο, για πολλούς λόγους με πιο βασικό ότι το καταθέτει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Την ίδια στιγμή, η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στην ατζέντα και της κυβέρνησης και του Κογκρέσου. Άρα υποστηρίζεται και από το Λευκό Οίκο, και από τη Γερουσία και από τη Βουλή, διότι πάνω απ’ όλα οι συμφωνίες είναι αμυντικές και δεν απειλούν τις γειτονικές χώρες. Ταυτόχρονα, προβλέπουν την υποστήριξη των κοινών συμφερόντων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο νομοσχέδιο των κ. Μενέντεζ και Ρούμπιο, γίνεται ειδική αναφορά στην Αλεξανδρούπολη, και βεβαίως στη Σούδα. Η Αλεξανδρούπολη, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με λίγα λόγια, δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά μέχρι να μπουν οι υπογραφές οι ακτιβιστές της Ομογένειας και οι νομοθέτες που υποστηρίζουν την υποστήριξη της Ελλάδας, δεν ησυχάζουν.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Ξαφνικά ο Ερντογάν …”ανακάλυψε” το Κάιρο και την Ιερουσαλήμ… Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: