Η ώρα της μεγάλης απόφασης για τον Πρόεδρο Μπάιντεν και η επίκληση στο …Θεό: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπαιντεν, εισέρχονται στην εκκλησία, στο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον. EPA, SHAWN THEW




Οι Αμερικανοί προσπαθούν ακόμα να βρουν το βηματισμό τους στο Αφγανιστάν, και στην πραγματικότητα επιχειρούν διορθωτικές κινήσεις, αντί να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ’ όλες τις άλλες χώρες:

Να χρησιμοποιήσουν, δηλαδή, την ισχύ της στρατιωτικής τους μηχανής, όπως ζητούν ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μίλι. Την απόφαση θα αναγκαστεί να λάβει, όπως φαίνεται, σύντομα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Δυστυχώς για την υπερδύναμη, η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο.

  • Για τα θέματα αυτά, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανάλυση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Ματίνα Παπαδέα.

Σημείωσε σχετικά:

Με ηλεκτρονικό μήνυμα ο Λευκός Οίκος μας ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν, που παρέμεινε στην Ουάσιγκτον -ο ίδιος επέμενε να πάει στην κατοικία του, στο Ντελαγουέαρ- ηγήθηκε νέας συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, με τη συμμετοχή υπουργών, στρατιωτικών και αξιωματούχων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών ότι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που πήγαν στο Αφγανιστάν από τη Συρία και το Ιράκ, ετοιμάζουν επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με στόχο την πρόκληση αιματοχυσίας, έθεσε σε συναγερμό την αμερικανική κυβέρνηση. Πρόκειται για σκληρούς τρομοκράτες που διέφυγαν μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Η είδηση αυτή μπορεί να αναγκάσει την Αμερική να αλλάξει το ύφος της επιχείρησης στο Αφγανιστάν. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υπονόησε κάτι τέτοιο στη χθεσινή ενημέρωση, αν και αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας προσπάθησαν να «μαζέψουν» την τοποθέτησή του, που στο τέλος, όπως πάντα, θα αποδειχθεί ακριβής. Διότι ο κ. Κίρμπι, ως πρώην μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωρίζει πάντα τι λέει και τι ανακοινώνει.

Δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αρχίσουν να φεύγουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ περιμετρικά για να διευκολύνουν την ασφαλή διέλευση των Αμερικανών πολιτών και των Αφγανών συμμάχων τους, μέσω των περιοχών που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν.

  • Το ερώτημα είναι πως θα απαντήσει ο αμερικανικός στρατός αν δεν δεχθεί επίθεση από τους Ταλιμπάν, όπως άλλωστε αναμένεται. Από το Πεντάγωνο δηλώνουν, πάντως, ότι δεν θα μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε επίθεση, και οι Ταλιμπάν θα νοιώσουν την ισχύ της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης και υπεροχής.

Το Πεντάγωνο, στο μεταξύ, έθεσε σε ισχύ το πρόγραμμα χρησιμοποίησης πολιτικών αεροπλάνων για τη μεταφορά των Αμερικανών πολιτών και των Αφγανών, που έχουν ήδη εγκαταλείψει το Αφγανιστάν.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τη συνεργασία αρκετών χωρών στο πρόγραμμα υποδοχής όσων φεύγουν από το Αφγανιστάν. Στη συνεργασία αυτή δεν συμμετέχει η Ελλάδα. Δήλωσαν όμως συμμετοχή η Αλβανία, τα Σκόπια και το Κόσοβο.

Ο κ. Μπάιντεν απευθύνθηκε ξανά την Κυριακή στον αμερικανικό λαό, στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Μίλησε για την κατάσταση στο Αφγανιστάν με βάση την τελευταία πληροφόρηση που είχε από την ομάδα εθνικής ασφάλειας, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το χρονοδιάγραμμα της 31ης Αυγούστου για την εκκένωση των πολιτών που το επιθυμούν φαίνεται ότι πάει …περίπατο! ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΔΩ

Πάντως, ισχυρό σχέδιο για άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμα, καθώς ο Πρόεδρος Μπάιντεν πελαγοδρομεί και δεν λαμβάνει αποφάσεις που θα δώσουν τέλος στο δράμα που παρακολουθεί όλη η ανθρωπότητα, στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Χθες το απόγευμα, παραβρέθηκε στον εσπερινό, σε εκκλησία της Ουάσιγκτον, συνοδευόμενος μόνο από τη σύζυγό του. Συχνά, ο Αμερικανός Πρόεδρος καταφεύγει στον …Θεό. Πολύ περισσότερο τώρα, που δεν του βγαίνει τίποτα…

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

 

Το χάος στην Καμπούλ αναγκάζει τον Πρόεδρο Μπάιντεν να παραμείνει στην Ουάσιγκτον: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: