Η Ελλάδα ενισχύει τα σύνορα της στον Έβρο και το Αιγαίο: Για να αντιμετωπίσει νέο μεταναστευτικό κύμα

FILE PHOTO: Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη στον Νομό Έβρου, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




«Η αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας ενισχύουν τους ελέγχους και τις προστατευτικές δομές κατά μήκος του ποταμού Έβρου, φυσικών συνόρων με την Τουρκία και στο Ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος ενόψει πιθανών μεταναστευτικών πιέσεων λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Η ιστοσελίδα Agenzia Nova αναφέρει ότι το θέμα συζητήθηκε χθες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας που φέρονται να εργάζονται ήδη για μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, παρόμοια με αυτά που εφαρμόστηκαν τον Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της κρίσης του Έβρου.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων κατά μήκος του Έβρου, καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος παρακολούθησης των συνόρων.

Πρόκειται για ένα σύστημα 11 νέων καμερών και ραντάρ με οπτική εμβέλεια έως 15 χιλιόμετρα εντός της τουρκικής επικράτειας και δυνατότητα μεταφοράς εικόνων σε επιχειρησιακά κέντρα κατά μήκος των συνόρων.

Η αστυνομία έχει ήδη αποφασίσει να αυξήσει τις περιπολίες και την επιτήρηση στα σύνορα, ενώ επί εικοστετραώρου ελέγχει τα επιχειρησιακά οχήματα στις αποθήκες της. Επιπλέον, έχουν ενεργοποιηθεί drones για τον έλεγχο των συνόρων.»

ΠΗΓΗ: Agenzia Nova – Migranti: fonti stampa, la Grecia inizia a rafforzare i confini lungo l’ Evros e nel Mar Egeo

Παίρνουν μέτρα: Αποφασισμένοι οι Ευρωπαίοι να μην επαναληφθεί το προσφυγικό κύμα του 2015

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: