weather symbol
8
ΠΕΜ 6/2/25 | 12:25
A handout photo made available by the China National Space Administration (CNSA) on 04 June 2024 shows a view of the lander-ascender taken from the 'mobile camera' carried by the Chang'e-6 probe after it landed on the moon surface. EPA/CNSA HANDOUT -- MANDATORY CREDIT -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Πάγο στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης θα αναζητήσει η Κινεζική αποστολή Chang’e-7: Θα εξερευνήσει το 2026 το νότιο πόλο του δορυφόρου της Γης [βίντεο]

Η προγραμματισμένη ρομποτική κινεζική αποστολή εξερεύνησης της Σελήνης Chang’e-7 αναμένεται να εκτοξευτεί το 2026, επιδιώκοντας να εξερευνήσει τον νότιο σεληνιακό πόλο.

Η ρομποτική αποστολή θα διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό υδάτινου πάγου, ενώ θα δοκιμάσει τεχνολογίες αιχμής, που είναι καθοριστικές για τις βιώσιμες ανθρώπινες δραστηριότητες στο φεγγάρι, σύμφωνα με την China Media Group.

Η αναφερόμενη διαστημική αποστολή θα πραγματοποιηθεί από ένα καινοτόμο τεχνολογικά ρομποτικό διαστημικό όχημα που έχει σχήμα χοάνης, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με μία συσκευή μοριακής ανάλυσης ύδατος, ώστε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη και διασπορά υδάτινου πάγου σε κρατήρες που βρίσκονται μόνιμα στη σκιά του φεγγαριού, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά.

 Οι διαστημικές αποστολές Chang’e-3 και Chang’e-5 προσεδαφίστηκαν επιτυχώς στην κοντινή πλευρά του φεγγαριού που βλέπει πάντα προς τη Γη, ενώ οι διαστημικές αποστολές Chang’e-4 και Chang’e-6 επέτυχαν ιστορικές προσεδαφίσεις στην μακρινή πλευρά του φεγγαριού.

Έτσι, η προγραμματισμένη προσεδάφιση της αποστολής Chang’e-7 στον νότιο πόλο της Σελήνης θα δοκιμάσει την ικανότητα των διαστημικών σεληνιακών αποστολών της Κίνας ως προς την προσέγγιση της οποιαδήποτε περιοχής του φεγγαριού, δήλωσε ο Τανγκ Γιούχουα αναπληρωτής υπεύθυνος σχεδιασμού της διαστημικής αποστολής Chang’e-7 στην ίδια συνέντευξη.

 Με πληροφορίες από Xinhua μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

ΔιαβάστεΕπίσης