Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση ασανσέρ στις εστίες του ΑΠΘ: Ανεβοκατέβαινε χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου εδώ και δύο χρόνια* Πραγματογνώμονας σήμερα στο χώρο [video]

FILE PHOTO Φοιτητές και φοιτήτριες, συμμετέχουν στη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. Από τις 7 σήμερα το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της επικράτειας.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Πραγματογνώμονας αναμένεται να ελέγξει σήμερα το ασανσέρ, το οποίο έπεσε από πολύ μεγάλο ύψος –χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιος μέσα- στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ το βράδυ της Δευτέρας (7/10).

Επίσης, κλιμάκιο τεχνικών από την Αθήνα θα προχωρήσει σε έλεγχο όλων των υπόλοιπων ανελκυστήρων στα κτίρια του ΑΠΘ.

Την Τετάρτη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στυλιανή Γιαϊλόγλου παρήγγειλεγια στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.




Στο πλαίσιο της έρευνας, που αναμένεται για διεξαχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης από αμέλεια και της παράβασης κανόνων οικοδομικής.

Την Τετάρτη, η εταιρεία πιστοποίησης ανακοίνωσε ότι δεν είχε δώσει τις πιστοποιήσεις για τη λειτουργία του ασανσέρ, καθώς έλειπαν κάποια τυπικά έγγραφα.

Μετά το περιστατικό, οι περισσότεροι φοιτητές αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα ασανσέρ και ολόκληρη η φοιτητική κοινότητα είναι αναστατωμένη από το περιστατικό, το οποίο ευτυχώς δεν οδήγησε σε κάποιον τραυματισμό.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, MEGA

Νέο περιστατικό νεανικής βίας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση σε 17χρονο στο ΕΠΑΛ της Γκράβας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: